Svensk tv visar när Rosenqvist jagar titeln i Formula E

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Mahindra
Svensk TV visar när Rosenqvist jagar titeln i Formula E

När F1 tar slut - tar Formula E vid.

Där slåss Felix Rosenqvist om titeln.

Nu avslöjar Sportbladet att du kan följa det i svensk TV.

Förra året imponerade Rosenqvist när han tog Mahindras första seger i Formula E och avslutade säsongen som trea - och mästerskapets bästa rookie.

Svensken har förlängt kontraktet och kör ytterligare en säsong i det världsomspännande elbilsmästerskapet.

– Jag hade en fantastisk debutsäsong, och jag kommer använda allt jag lärde mig för att försöka lyfta oss till nästa nivå, säger Rosenqvist.

– Det blir en stor utmaning i extrem konkurrens, men vi har en bra plattform. Jag, och alla runt om mig i teamet, går in i detta till ett hundra procent med målsättningen att slåss mot de absolut bästa.

Visar samtliga lopp

Säsongen startar med ett stadslopp i Hongkong om ett par veckor och samtliga elva tävlingshelger visas i svensk tv. Sportbladet kan avslöja att Eurosport och Discovery Networks Sweden har köpt rättigheterna för de kommande tre åren.

– Intresset för Formula E ökar hela tiden och extra kul för oss eftersom vi har en svensk toppförare i Felix Rosenqvist , säger företagets sportchef Emir Osmanbegovic.

– Vi är nöjda med den nya överenskommelsen och framöver vore det väldigt roligt med ett lopp i Sverige också.

2018 körs tävlingen i städer som Berlin, Rom, Paris, New York och Montreal. Premiären avgörs den 2-3 december 2017 i Hongkong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM