Simon Möller levde upp till hyllningen i premiären

Låg bakom Sävehofs seger: ”Fantastiskt att få höra”

Uppdaterad 2023-09-20 | Publicerad 2023-09-19

YSTAD. Simon Möller åt en toast till frukost.

Sedan käkade han upp Ystads kanter till middag.

– Det är det här jag lever för, säger Sävehofs målvakt efter premiärsegern borta mot Ystads IF.

Följ ämnen
Handboll

Andreas Stockenberg höll inte igen i senaste avsnittet av Bladets handbollspodd när han spådde att Simon Möller i Sävehof skulle bli årets målvakt i handbollsligan i år också.

– Jag är helt övertygad om att Simon Möller kommer att vara med i ett a-landslag inom kort. Han kommer att vara nästa stormålvakt i svensk handboll. Han är född till att vara på de stora scenerna. Så är det bara, sa handbollsprofilen och Amo-tränaren.

I ligapremiären, och det tilltänkta toppmötet, borta mot Ystads IF på tisdagskvällen levde 23-åringen upp till de högt ställda förväntningarna (han kom med också i det all star team som tränarna tippade inför säsongen).

Han storspelade från start, hade över 50 i räddningsprocent före paus, släppte bara in tio mål i första halvlek och slutade på drygt 40 procent när hans Sävehof kunde vinna med 27–24 (15–10) efter att haft ledningen i matchen från minut 1 till 60.

Ledde som mest med sju mål

Kanonmatch, eller vad säger du?

– I perioder i alla fall. Jag tycker att första halvlek var jättefin från både mig och laget. Sedan hade vi en dipp i början på första. Men det är då Ystad brukar vara som bäst här hemma, första 15–20 i andra kommer de alltid med ett jäkla tryck och är tunga att handskas med. Där hade både jag och laget en dipp.

Sävehof ledde som mest med sju mål (23–16) men med tio minuter skiljde det bara ett mål (24–23).

– Sedan kom vi tillbaka och kunde knyta ihop det och vinna rättvist till slut, säger Möller.

Framför allt knäckte Möller Ystads kantspelare från start (medan Sävehofs kantspelare hade en helt annan utdelning).

– Ibland har man en bra dag och idag var det en sådan dag helt enkelt. Deras kantspelare är ju egentligen väldigt duktiga, säger han ödmjukt.

Men ord som att han käkade upp dem vill han inte ta i sin mun.

– Nej, säger jag det får jag äta upp det i nästa match.

”Starkare än någonsin”

Möller bröt foten i finalserien i maj och var tillbaka i handbollsträning först för en månad sedan.

– Det är otroligt. Det är det här man sett framför sig när man gjort sina rehabpass och legat med gips i skuggan i sommar. Viljan att komma tillbaka hit har varit väldigt stor. Det är det här jag lever för.

Har skadan rent av kunnat föra med sig något positivt?

– Jag har fått stärka upp resten av kroppen och känner mig starkare än någonsin i kroppen. Men foten är faktiskt inte hundra ännu. Jag har lite kvar. Det är vissa moment som fortfarande är obekväma och mitt löpsteg är inte alls där det ska vara. Men tur att man är målvakt.

Vad säger du om Stockenbergs hyllning och profetia?

– Det är fantastiskt att få höra de orden. Sedan tycker jag själv att det är en rätt lång väg till a-landslaget. Det finns många bra målvakter men bara att nämnas i de sammanhangen är ju hedrande då det kommer från en så stor handbollsprofil som ”Stocken”, säger Möller.