Carlos Sainz har pole position i USA:s GP

Carlos Sainz
Carlos Sainz

Carlos Sainz imponerade på COTA.

Han har pole position i USA:s GP - men det är Red Bull som kan säkra VM-titeln.

I det senaste loppet i Japan säkrade Max Verstappen förar-VM till Red Bull Racing. I morgon kan stallet även vinna det ekonomiskt så viktiga konstruktörsmästerskapet och det enda som behövs är att en av stallets förare vinner USA:s GP:

Förutsättningarna är riktigt bra.

Sainz och Verstappen snabbast

Carlos Sainz var snabbast i kvalet, knappt före Ferrarikollegan Charles Leclerc och Max Verstappen, Red Bull.

Men det är Sainz och Verstappen som delar första led - på en bana där ingen förare vunnit från något annat startled än ett eller två.

– Jag lyckades få till ett bra varv och det var skönt att få till en pole position efter ett par bra försök, säger Carlos Sainz efter kvalet.

– Jag tycker ändå att Red Bull är favoriter med den form de har visat. Samtidigt ska vi försöka att göra allt vad vi kan för att försöka ta segern här.

Ferraris Charles Leclerc har tio platsers nedflyttning i starten eftersom han har bytt flera motorkomponenter, Red Bulls Sergio Perez och Alpines Fernando Alonso har fem platsers nedflyttning. Därför startar Verstappen i första led intill Sainz medan Mercedes båda förare Lewis Hamilton och George Russell startar från andra led.

F1-bloggen - Logan Sargeant kör för Williams 2023.

Red Bulls grundare Dietrich Mateschitz har avlidit.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN