Anna Dyvik slutar med längdskidor

Anna Dyvik, 28, avslutar sin karriär.

Hon hyllas av sina vänner och lagkamrater från skidspåret.

– Hon är verkligen en som bjuder på HELA sig själv, säger Frida Karlsson.

Anna Dyvik har tävlat för Sverige i världscupen i flera år.

Nu blir det inga fler tävlingar efter den här säsongen eftersom Dyvik avslutar sin karriär på grund av återkommande ryggproblem.

– Tanken slog mig i höstas för första gången. Jag har haft det med mig lite under hela säsongen, säger Dyvik.

Berättar om beslutet

Dyvik har också lagt ut ett långt inlägg på Instagram, där hon berättar om hur hon har kämpat med fysiska problem sedan en ryggoperation 2012.

”Jag är stolt över min karriär även om jag kanske inte nådde alla mina största drömmar. Och jag är framför allt stolt över hur jag har kämpat och utvecklats som person, hur jag har stått upp för mig själv och gjort det jag trott på”, skriver Dyvik.

Hon vet inte vad som väntar härnäst.

”Jag vet inte vad som kommer framöver men jag är jättenyfiken på framtiden och hungrig på vad som finns att utforska!”, skriver Dyvik.

Tidiga framgångar

Dyvik har en pallplats från världscupen i sin karriär. Den kom i en stafett i La Clusaz 2016 när Sverige slutade trea. Individuellt är hennes bästa världscupplaceringar två fjärdeplatser i klassisk sprint (2018 och 2020).

Anna Dyvik.
Anna Dyvik.

Som junior vann Dyvik ett junior-VM-guld (i stafett) och ett brons (i skiathlon). I U23-VM vann hon sedan dubbla individuella guld i sprint och på 10 kilometer fristil.

Som senior har hon tagit två SM-guld, båda i sprint.

Hälsningar från lagkamrater

Anna Dyvik kommer att bli saknad i landslaget.

– Anna kommer vara saknad i spåret, absolut. Men framförallt som den lagkamrat och person hon är. Hon är verkligen en som bjuder på HELA sig själv och det är så jävla härligt!, säger Frida Karlsson till Sportbladet.

Flera landslagskamrater har också kommenterat Dyviks Instagram-inlägg.

”Jag älskar dig till toppen av Alpe Cermis och ännu längre”, skriver Frida Karlsson.

”Tack för att jag fick skida in i landslaget tillsammans med dig och sen för alla äventyr vi hunnit med efter det”, skriver Ebba Andersson.

”Har alltid inspirerats av dig, att våga lyssna på sin kropp och att våga gå egna vägar. Du kommer vara saknad i skidspåren”, skriver Johanna Hagström.

”Tack för allt Anna!!! Du är en stjärna!! Vi kommer sakna dig!”, skriver Emma Ribom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN