Total kross – efter stjärnans hattrick

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

ÖREBRO/STOCKHOLM. Djurgården diskuterar med Bristol om att få behålla Gustav Engvall säsongen ut.

Blir det så klagar inte allsvenskans skytteligaledare.

– Jag trivs som fan i Djurgården, säger 21-åringen.

Två gånger var Gustav Engvall klar för Djurgården i våras. Båda gångerna sprack det på grund av skador på andra anfallare i hans klubb Bristol City. När lånet spikades en tredje gång hade något hänt:

Det sträckte sig inte längre över hela den svenska säsongen, utan bara till 16 juli.

Sportchefen Bosse Andersson var ändå nöjd – och ännu mer belåten är han efter 4–0-segern mot Örebro där Gustav Engvall gjort hattrick: ett mål med högern, ett med vänstern och ett med pannan.

”Försöker njuta av tiden”

– Vi har en jättebra dialog med Bristol i dag. Vi tog det här som första del, till sommaren, sedan får vi se, säger sportchefen.

Blir det mer?

– Man vet aldrig. Vi kan inte bestämma något nu, men jag tror att Bristol är väldigt nöjda över att affären gick igenom.

För Engvall är båda alternativen bra. Antingen får han stanna i klubben som för tillfället ligger tvåa i en serie där han är skyttekung. Eller så återvänder han till lagkamrater som med tre poängs marginal räddade kontraktet i engelska andraserien.

– Just nu är det sårt att säga något. Det är inte upp till mig så jag är bara i nuet. Jag får bara njuta av tiden här, säger han.

Skulle du gillar om det blev en fortsättning i Djurgården?

– Absolut. Jag trivs. Jättebra lag och tränare, allt omkring är fantastiskt.

Bristol C spelar inga matcher i juli. Skulle det inte passa att stanna åtminstone lite till?

– Ja, men det är en försäsong där som drar igång. De vill mötas upp då. Så vi får se var det landar. Nu är det 16 juli som gäller.

Är det konstigt att veta att man är på väg att lämna ett lag efter halva säsongen?

– Klart att det är speciellt. Det blir lite lustigt att det är så kort tid, men det är som det är. Jag får njuta.

”Kan göra allt bättre”

Är du i toppform?

– Nej, jag har mycket kvar att ge och har precis fått komma igång. Klart att det tar några matcher till att komma till max. Jag hoppas att jag har ett antal procent till att kliva upp till. Det är allting. Mer lägen. Lite mer mål. Lite mer delaktig. Jag kan göra allt bättre.

Vad kan du prestera om du blir kvar säsongen ut?

– Det är svårt att säga. Såklart att jag vill vara med och bidra till att laget vinner. Om jag kommer sjua i skytteligan eller inte ens är med spelar ingen roll. Jag vill vinna SM-guld.