Coleman: Alla svenskar – åk till Budapest!

Foto: Christian Johansson / AFTONBLADET / 85764
Michelle Coleman.
SPORTBLADET

Har du inte spikat semesterplanerna än?

Efter att den svenska VM-truppen i simning presenterats vädjar Michelle Coleman att du ska välja Ungern som resmål.

– Jag uppmanar alla svenska fans att åka dit och slå två flugor i en smäll, säger världens i år snabbaste simmare på 200 meter fritt.

Swim Open i Stockholm visade att svensk simning har fyra-fem simmare i världstoppen. Utöver Sarah Sjöström glänste bröstsimmarna Erik Persson och Jennie Johansson samt frisimmaren Michelle Coleman.

När Ulrika Sandmark presenterade sin tio simmare starka VM-trupp till sommarens långbanemästerskap i Budapest var Coleman given.

– Vad skönt. Vad glad jag blir. Jag ska garanterat simma 100 och 200 frisim, sedan funderar jag på 50 frisim och 100 ryggsim, säger 23-åringen.

”Bra för självförtroendet”

Med 1.55,64 toppar hon världsårsbästalistan på 200 efter frisim.

– Det är jättespännande. Det är första gången jag har lyckats hålla kvar det så länge. Nu har alla som är i världseliten simmat. USA, Kanada, Italien, ja alla mina största konkurrenter har varit i vattnet.

Hur påverkar det dina förväntningar på VM?

– Jag vet inte. Jag försöker att hålla mig cool och inte tänka allt för mycket på världsrankningen. När man väl står i en final spelar den ingen roll. Men det är bra för mitt självförtroende.

VM var ursprungligen tänkt att gå i mexikanska Guadalaraja, men när arrangörerna märkte att prislappen tickade över 800 miljoner kronor backade de ut. Budapest tog gladeligen över.

”Två flugor i en smäll”

Coleman ser positivt på skiftet: nu får hon inte se Mexiko, men desto fler svenskar har chansen att se henne, Sarah Sjöström och de andra på plats.

– Det är superkul att det går i Budapest. Jag hoppas kunna stanna lite efter VM och upptäcka staden och uppmanar alla svenska fans att åka dit och slå två flugor i en smäll: ni får ett fantastiskt resmål och ett fantastiskt VM i simning att se på.

ARTIKELN HANDLAR OM