Cibicki om United-ryktet: ”Det är smickrande”

avMalin Wahlberg

Foto: PONTUS ORRE, AFTONBLADET

HELSINGBORG. Pawel Cibicki har imponerat i Malmö FF och uppges jagas av flera storklubbar.

Inför U21-EM berättar han om succén och intresset från Manchester United.

– Det är smickrande, säger 23-åringen.

Pawel Cibicki är ett hett villebråd när U21-landslaget ägnar en eftermiddag åt mediaaktiviteter under uppladdningslägret i Helsingborg. Malmöstjärnan slår sig ner för dagens sista intervju med en blåbärsmuffin i handen och sammanfattar sin säsong så här långt. 

– Jag tycker att det har varit en bra säsong hittills. Jag har kämpat på bra, sprungit bra och gjort några mål och så leder vi serien så det kan inte bli bättre, säger Cibicki. 

Anfallaren har följt upp succén i Jönköpings Södra med att imponera i Malmö. Med efter fyra mål i inledningen av säsongen har det inte blivit något på de senaste fem. 

– Jag tycker ändå att det har varit bra. Bortser man från målen tycker jag ändå att jag har spelat bra fotboll. Det är såklart målen är viktiga, men det är inte det viktigaste.

Jagas av United?

Succén har gjort att flera klubbar har fått upp ögonen för 23-åringen. Sportbladet har tidigare avslöjat att Napoli, Real Betis och Alaves följt MFF-stjärnan och för bara några veckor sedan uppgav Daily Mirror att Manchester United scoutar 23-åringen och att de kommer att följa honom under U21-EM i Polen. 

– Sådant får man ta med en nypa salt. Det är roligt när det är så stora klubbar, men man får ta det med en nypa salt. Man vet vad som finns och inte finns. Men jag vet att det finns intresse men det är inget jag bryr mig om för jag är i Malmö nu och har treårskontrakt. Det är bara det som gäller. 

Du vet att det finns intresse från United? 

– Nja, det vet jag inte, men intresse vet jag att det finns. Det är smickrande, men det ska mycket till om det ska hända något sådant. Det är roligt så länge det varar. 

Det blir inte du och Zlatan på topp nästa säsong? 

– Nej, det tror jag inte.

”Kan gå hela vägen”

U21-EM som inleds i Polen nästa vecka blir dock ett läge för Cibicki att visa upp sig för flera klubbar. 

– Det är klart att det är ett skyltfönster och det är säkert många som följer, men man ska bara ut och göra ett hårt jobb från landslaget. Sedan får klubbarna tycka vad de vill. 

Vad tror du om era chanser? 

– Jag tror att vi har stora chanser. Det är lite annorlunda, vi är ett spelande landslag så det ska bli roligt att se hur långt det går. Men vi tror på oss själva, jag tror att vi kan gå hela vägen.