Häcken-tränarens sågning: ”Rakt ner i papperskorgen”

Foto: Bildbyrån
Mikael Stahre.
SPORTBLADET

HISINGEN. BK Häckens tränare Mikael Stahre minns gärna första halvlek.

Den andra?

– Det enda som var positivt var att vi fick till en slutforcering i andra halvlek. Annars var andra halvlek bara rakt ner i papperskorgen.., säger han.

En fotbollsmatch består av två halvlekar.

BK Häckens spelare orkade under söndagen genomföra en plus en slutforcering.

Det som hände i de 35 första minuterna i andra halvlek var inte mycket att ha, ansåg tränaren Mikael Stahre.

En faktor var förstås motståndaren IFK Norrköping.

Men också de egna spelarnas bristande inställning bidrog.

– Jag tycker att vi är förskräckligt dåliga i kombination med att Norrköping självklart är bra. Vi kommer inte in i press på samma sätt, deras tidiga mål påverkade oss. Vi var energilösa, vi tappade den tajta organisation som vi haft under försäsongen och hela våren, säger Mikael Stahre som var kritisk till spelarna.

– Framförallt är det attityden som varit väldigt bra tidigare som inte finns, vi var energilösa, vi tog inte kampen, påpekar Stahre.

Lagets stjärna Alexander Farnerud höll med om att det brast.

Han, som själv var som en ilsken tiger i första halvlek, kom inte rätt förrän de tio sista. Då hade IFK Norrköping vänt matchen från 0-1 till 2-1.

– I andra halvlek vågade vi inte hålla i bollen. Vi fick jobba mycket, det blev inte det spelet vi ville ha. Vi slutar spela. Vi har inte tillräckligt mycket boll, säger han och påpekar:

– Det är vårt eget spel, det är inte samma som det varit tidigare. Vi tvingas slå bort bollar, det tycker jag att vi ska förbättra.

ARTIKELN HANDLAR OM