Johan Kristoffersson tog VM-seger

Foto: Tony Welam
Johan Kristoffersson tog VM-seger

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Efter att ha varit först trea och sedan tvåa ville Johan Kristoffersson ha en seger.

Den fick han i Belgien.

– Det känns speciellt, säger han.

Redan under lördagens kvaltävlingar var det Petter Solberg och Johan Kristoffersson som dominerade VM-deltävlingen i rallycross. Under söndagens fortsatte teamet att köra bra.

– Jag kände att vi lärde oss en liten läxa efter den senaste deltävlingen på Hockenheim. Nu har teamet gjort ett mycekt bra jobb med att analysera det som hände där och vi klarade av att omsätta det på banan också, säger Johan Kristoffersson.

– Jag körde bra genom alla kval, även om jag hade lite för mycket hjulspinn i semifinalen. Dessutom var jag lite för försiktig där eftersom jag hade drabbats av en punktering i det sista kvalet. I finalen däremot hade vi en perfekt strategi, jokervarvet fungerade perfekt och det räckte till seger.

Johan Kristoffersson tog VM-seger

Han vann före landsmannen Timmy Hansen och teamkollegan Petter Solberg. Mattias Ekström som vunnit säsongens inledande tre lopp slutade fyra. Det gör att Kristoffersson bara är tre poäng efter VM-ledaren Ekström efter fyra deltävlingar.

– Det känns bra, men jag tittar inte på mästerskapet än. Det är för mycket kvar, säger Kristoffersson.

– Vi måste fortsätta att jobba på samma nivå och samla poäng i varje tävling. Det kommer att vara jämnheten som avgör mästerskapet och det gäller för oss att vi är stabila även framöver.

Nästa deltävling avgörs i Storbritannien den sista helgen i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM