OS i Sydkorea 2018

Johan Olsson slutar med skidåkningen

Av: 

Emelie Fredriksson

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Johan Olsson har bestämt sig.

37-åringen slutar med skidåkningen, trots att OS bara är ett år bort.

– Jag har varit väldigt hemlig angående det här. Jag har inte ens sagt till min farsa att jag ska sluta, säger han till Sportbladet.

Veteranen har vunnit två OS-guld, två VM-guld och två bragdguld under karriären men har fått stora delar av de senaste säsongerna förstörda av sjukdomar.

Efter att ha fått många frågor om sin framtid inom sporten berättade han på en presskonferens i Stockholm i dag att beslutet är taget.

”Bördan större”

37-åringen lägger ner sin elitsatsning med bara ett år kvar till OS i Sydkorea.

– Jag har sedan länge bestämt mig för att den dagen när bördan av att vara borta från familjen blir större än glädjen att hålla på då ska jag sluta och den punkten har jag nått nu, säger Olsson.

Ska göra en svensk klassiker

Den välmeriterade skidåkaren har redan nya planer inlagda i sitt schema.

– Först och främst ska jag göra en svensk klassiker, det är något jag har drömt om länge. Men jag hoppas inte att jag blir lite manisk i min satsning som i elitskidåkningen. Så kommer det inte att bli. Jag kommer att ha mycket tid över för mina barn som har saknat sin pappa väldigt mycket. Men också komma in på arbetsmarknaden och börja jobba.

Han berättar hur skönt det ska bli att slippa oroa sig för snoriga näsor och förkylningar även om det är med blandade känslor han lämnar skidvärlden.

– Det kommer att kännas speciellt att lämna en sådan lång period bakom sig, det har ju varit en livsstil från morgon till kväll. Det är klart att man kommer att sakna många i landslaget och den vänskap man byggt upp.

Du dyker inte upp som expert i tv under OS?

– Hehe, nej jag vet inte. Jag har varit väldigt hemlig angående det där. Jag har inte ens sagt till min farsa att jag ska sluta.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Tack för allt, Johan!
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

OS i Sydkorea 2018

LÄS VIDARE

Brenning: Sverige har fått en ny drottning

ÄMNEN I ARTIKELN

OS i Sydkorea 2018

Johan Olsson

Längdskidor

OS i Sydkorea 2018