Svensk topphäst borta från EM

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Dressyrryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén får klara sig utan Don Auriello i sommarens EM i Göteborg. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

I förra veckan drabbades OS-mästarna från Tyskland av två tunga motgångar inför sommarens EM.

Nu är det Sveriges tur.

Tinne Vilhemson Silfvéns Don Auriello är skadad och missar mästerskapet.

Don Auriello, "Anton" kallad, har sedan OS i somras matchats mot hemma-EM i Göteborg i augusti, men någon start i dressyren där blir det inte.

Hästen har en ligamentskada.

– Jag kan inte nu se att det finns någon chans att han både hinner läka och att vi hinner förbereda oss till EM. Det är bara tre månader kvar, säger Vilhemson Silfvén till tidningenridsport.se.

Länge varit det svenska ankaret

– Det är ingen allvarlig skada och han kommer med all säkerhet tillbaka. Han har mer att ge, men tiden fram till EM är för knapp.

Ekipaget, åtta i OS i Rio de Janeiro, har länge varit ankaret i det svenska dressyrlandslaget. Nu blir det i stället en EM-satsning på Paridon Magi.

Senast förra helgen kom de trea i Compiègnes GP och fyra i specialen.

– Jag satsar på att förbereda Paridon Magi för EM-start. Han har skrittats sedan vi kom hem från Compiègne och jag ska rida honom som vanligt igen någon dag den här veckan. Med tanke på EM vet jag inte om vi kommer att starta SM – det beslutet tar jag om någon dag, säger Tinne Vilhemson Silfvén.

I förra veckan meddelade tyskorna Kristina Bröring-Sprehe och Dorothee Schneider att deras förstahästar Desperados och Showtime är skadade och missar EM.

ARTIKELN HANDLAR OM