Positiva testet kan ha räddat hans liv

Cameron Smith (i mitten).
Cameron Smith (i mitten).

Han fick coronaviruset.

Det hjälpte Cameron Smith att hitta en annan livshotande sjukdom.

”Skulle inte klarat mig länge till”, skriver han.

Minnesota Vikings linebacker Cameron Smith missar den kommande NFL-säsongen. 23-åringen ska operera sitt hjärta. Efter att han hade testat positivt för coronaviruset upptäcktes att han har den medfödda hjärtmissbildningen bikuspid aortaklaff.

”Det är en välsignelse att vi hittade det, för mitt hjärta är kraftigt förstorat och skulle inte klarat sig länge till. Operationen, som jag inte tvekade på att genomföra, gör att jag kan spela fotboll igen när jag är återställd. Jag är inte klar på fotbollsplanen, jag har mycket kvar att utföra”, skriver Cameron Smith på Instagram.

Spelar på sina arenor

NFL-säsongen börjar den elfte september. På grund av coronapandemin ska de 32 lagen inte spela några försäsongsmatcher. 66 av de 2 880 spelarna väljer att avstå från spel.

Öppningsmatchen är mellan regerande Super Bowl-vinnaren Kansas City Chiefs och Houston Texans. Lagen kommer under säsongen att spela på sina hemmaarenor, men till en början utan publik.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.