Sjöströms besked – efter Zara Larssons avhopp

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Foto: HANS & ANNA SHIMODA

Sångerskan Zara Larsson har brutit samarbetet med kinesiska mobiltelefonföretaget Huawei. 

Men simmerskan Sarah Sjöström har inga planer på att göra det och tycker samarbetet fungerar bra.

”Jag kommenterar ingenting gällande politik eller liknande”, skriver hon i ett meddelande till Sportbladet.

Artisten Zara Larsson och simmaren Sarah Sjöström har fått kritik det senaste året för att de har varit ansiktet utåt för en exklusiv telefonmodell från det kinesiska mobiltelefonföretaget och telekomoperatören Huawei.

I dag har Zara Larsson tagit avstånd från sitt samarbete med Huawei som har anklagats för att samarbeta med den kinesiska regimen och utöva spionage.

– Det är inget jag står för. Och även om Huawei menar att de inte har några kopplingar till det, så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör, sa Zara Larsson i ”Nyhetsmorgon” i morse.

”Samarbetet fungerar”

Nu förklarar Sarah Sjöström, som befinner sig i skrivande stund i Turkiet på ett träningsläger, att hon är nöjd med sin uppdragsgivare.

”Gällande Huawai så har jag ett samarbete med dem sedan ett drygt år tillbaka. Ett samarbete som enligt mig fungerar bra för båda parter. För mig är det främst mitt intresse för teknik, fotografering och innovation, där Huawai är väldigt starka, som gör att jag tycker att samarbetet är bra. Jag kommenterar ingenting gällande politik eller liknande och det har jag aldrig gjort. Så, i övrigt har jag inga fler kommentarer”, skriver Sarah i ett meddelande till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE