”Fått en båtlast med pengar”

Michael Johnson trodde mikrofonen var av – då sågade han friidrottens mäktigaste och VM i Qatar

Löparlegendaren Michael Johnson trodde att mikrofonen var av.

Då sågade 52-åringen VM i Qatar, friidrottens styre och Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe.

– Han är full av skit, sa Johnson i BBC.

Michael Johnson är på plats på VM i Doha som expert åt brittiska tv-kanalen BBC. Den amerikanske sprintern, som bland annat tog fyra OS-guld och och nio VM-guld under sin karriär, är dock allt annat än imponerad av arrangemanget i Qatar.

”Korkad naiv eller full av skit”

Det framkom när 52-åringen egentligen trodde att mikrofonerna var av och sa sin egentliga mening om Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe och arrangemanget inför tomma läktare i Doha.

– Det finns ingen idrott i Qatar. Om du vill ta tag i det och ta hit idrotten och låta sporten vara en katalysator för att förändra det så finns det mycket bättre och effektivare sätt att göra det på utan att behöva spendera de summor de lagt på det här. Grejen med Seb är att när han säger att det är därför de är här så är han antingen korkad, naiv eller full av skit. Och han är vaken korkad eller naiv. Han är full av skit, sa Johnson enligt The Sun.

”Fått en båtlast med pengar”

BBC uppger att sändningen aldrig skulle nå offentlighetens ljus utan enbart var tänkt att användas för att testa kvalitén på bild och ljud inför den riktiga sändningen. Det var det Johnson trodde när han vidare menade att arrangören fått ”en båtlast med pengar” för att hålla VM i Qatar och att mästerskapet varit ”extremt dyrt för de aktiva”.

Sebastian Coe avböjer för The Sun att kommentera Johnsons ofrivilliga utspel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.