Sverige långt från VM-medalj efter mardrömsstart

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Sverige fick en katastrofal inledning på herrarnas VM-stafett när Peppe Femling fick två straffrundor.

Medaljerna var tidigt långt borta och Sverige slutade på tionde plats.

– Man undrade vad fan som hände, säger Femling.

Bruten stav följt av fem bom och två straffrundor för Peppe Femling. Sedan var det svenska herrstafettlagets medaljdrömmar mer eller mindre bortblåsta.

– Jag vet inte om jag har så mycket känslor nu. Det är rätt tomt. Tråkigt att inte kunna ge det utgångsläge man vill till kompisarna, säger Femling.

27-åringen låg bra till i spåret efter starten och var själv nöjd med sin position. Sedan kom det första snedsteget när staven bröts när det blev trångt i klungan.

”Ingen höjdare”

Hur mycket stördes du på skjutvallen av det?

– Vet inte om det störde egentligen. Jag har kanske lite adrenalin, vill mycket och har hög belastning. Serien var ju väldigt dålig. Det var ingen höjdare, säger han.

Femling fick två straffrundor efter att ha bommat tre skott, följt av två extraskott.

– Det var då det började snurra lite. Under det liggande skyttet försöker man hålla fokus. Sen undrade man vad fan som hände, säger han.

När 27-åringen växlade över till Jesper Nelin var avståndet drygt en och en halv minut till tredjeplatsen.

– Man får inte riktigt utgångsläget man önskar såklart. Det var mycket bom på damloppet också såg jag. Det kan hända vem som helst, säger Nelin.

För Nelin gick det bättre på skjutvallen, men inte tillräckligt. Han missade tre skott och när han lämnade över till Martin Ponsiluoma hade avståndet ökat.

Franskt guld

Både Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson var stadigare på skjutvallen. Avståndet var dock för stort och Sverige slutade på tionde plats, tre och en halv minut bakom segrande Frankrike.

Kampen om förstaplatsen blev en duell mellan Tyskland och Frankrike. Men på sista skjutningen kunde Quentin Fillon Maillet dra ifrån och vinna samtidigt som tyske Benedikt Doll fick en straffrunda.

Norge blev tvåa och Tyskland trea.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.