Virusoro i Tjeckien – Öberg tävlar utan publik

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Hanna Öberg får tävla utan publik i Tjeckien. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Hanna Öberg får tävla utan publik i Tjeckien. Arkivbild.

Oron för coronaviruset gör att veckans världscup i skidskytte i Nove Mesto kommer genomföras utan publik.

"Vi beklagar att tävlingen inte kommer att kunna följas av 100 000-tals åskådare", säger Internationella skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

En och en halv vecka efter VM-avslutningen i italienska Antholz laddar Hanna Öberg och övriga svenska landslagsåkare om för världscupen i tjeckiska Nove Mesto.

Men veckans tävlingar kommer köras utan publik på grund av coronaviruset, uppger Tjeckiens premiärminister Andrej Babis enligt Reuters.

Internationella skidskytteförbundet (IBU) bekräftar beslutet i ett pressmeddelande:

"IBU och den tjeckiska arrangörskommittén kommer att genomföra beslutet. Vi beklagar att årets tävling inte kan följas av 100 000-tals åskådare på läktarna, vilket gör det till en unik upplevelse för våra idrottare. IBU har för närvarande kontakt med arrangören för att kunna informera supportrarna om återbetalning av biljetter och avbokningsalternativ", säger IBU.

Sprint på torsdag

Tjeckien har hittills rapporterat tre fall av coronaviruset där samtliga har befunnit sig i norra Italien, enligt Reuters.

Världscuptävlingen inleds med damernas sprint på torsdag och fortsätter med herrsprint på fredag, stafetter på lördag och masstarter på söndag.

PODD Därför skapar coronaviruset panik

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om paniken kring coronaviruset och hur man kan hantera sin rädsla för att smittas av coronaviruset. Gäster är Martin Schori och Kata Nylén.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN