Sprintsträckan på Färjestadstravet stryks

Av: 

TT

"Den här sträckan är inte möjlig alls. Det är åtta kilometer utan någon snö alls, och i slutet är det lite is och då har vi inga dubbar kvar", säger Theirry Neuville. Arkivbild.
"Den här sträckan är inte möjlig alls. Det är åtta kilometer utan någon snö alls, och i slutet är det lite is och då har vi inga dubbar kvar", säger Theirry Neuville. Arkivbild.

Superspecialen på Färjestads travbana stryks från Rally Sweden. Istället görs den om till en andra så kallad shakedown-sträcka, ett fullfartstest utom tävlan.

Det beslutade rallyledningen på onsdagskvällen. Sträckan är ändå obligatorisk men ekipagen för en och en istället för i dueller som publiken gillar att se. Beslutet innebär att ytterligare 1,9 kilometer tas bort från tävlingsprogrammet.

Ändringen innebär att förarna kan köra på samma däck som man gjort tidigare under dagen, de så kallade Shakedowndäcken. Det innebär att man sparar däck till specialsträckorna som körs på fredag och lördag. Det milda vädret som orsakar att det är mycket grus på vägarna tär på däcken och reglementet begränsar hur många däck varje förare får använda under en tävling.

Invigningsprogrammet genomförs dock enligt plan.

Blött grus

Samtidigt är förarna oroliga över statusen på sträckorna. Under dagen har de varit ute på rekognoseringsrundor.

– Shit, sa Theirry Neuville till NWT om förhållandena.

Belgaren hade då kört på blött grus stora delar av Finnskogssträckan.

– Den här sträckan är inte möjlig alls. Det är åtta kilometer utan någon snö alls, och i slutet är det lite is och då har vi inga dubbar kvar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN