Bomben: Jesper Nyholm till Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

AIK erbjöd inte Jesper Nyholm nytt kontrakt.

Nu värvar Djurgården backen.

– Det är ju klart att det kan vara känsligt för många, säger Nyholm.

Djurgården har bara tre ordinarie mittbackar i truppen sedan Marcus Danielson lämnade. Nu har Alexander Abrahamsson dessutom åkt på en skada som håller honom borta 4–6 veckor, vilket innebär att bara Erik Berg och Jacob Une Larsson finns att tillgå i premiären mot Sirius.

Men nu har Djurgården hittat ett nyförvärv. Under lördagskvällens presenterades tidigare AIK-spelaren Jesper Nyholm oväntat för klubben.

– Vi hamnade i en tuff situation när vi fick vetskap om att Alexander Abrahamsson kommer att vara borta en längre tid. Därför är vi väldigt tacksamma över att kunna få in Jesper Nyholm som mittback som är ansluter som fri spelare och skriver på ett kontrakt på 18 månader som kan brytas efter sex månader och som är prestationsbaserat. Något som är viktigt i dessa tuffa tider som råder så det här handlar inte om något spelarköp eller någon långsiktig investering utan vi hade tillåtelse från styrelsen att lösa det kortsiktigt, säger sportchefen Bosse Andersson.

Råkade ut för skräckskada i mars 2018.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Råkade ut för skräckskada i mars 2018.

”Tacksam för chansen”

Nyholm har inte spelat fotboll på drygt två år efter den svåra skada han ådrog sig i cupmatchen mot Örebro i mars 2018 som såg ut att kunna avsluta hans karriär. I februari meddelade AIK att Nyholm var tillbaka i träning, men klubben kunde inte erbjuda honom något kontrakt den här säsongen.

Nu går han alltså till en Stockholmsrival.

– Det är ju klart att det kan vara känsligt för många. Men jag måste tänka på mig och min fotboll och det är Djurgården som har erbjudit mig ett kontrakt nu när jag är på gång att komma tillbaka till fotbollen. Så då är jag tacksam för den här chansen som jag får i Djurgården, säger Nyholm som inte är redo för spel den närmsta månaden.

AIK har också gått ut med ett pressmeddelande där de skriver att det står klart att det inte blir någon comeback i klubben för backen.

– Vi känner inom klubben en stolthet över att kunnat erbjuda Jesper mycket av den hjälp som han har önskat för att kunna komma tillbaka efter den hemska olyckan och över hur vi har agerat under dessa två år samt efterföljande tid efter att kontraktet löpt ut, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jesper Nyholm.
Publicerad:

LÄS VIDARE