Alexander Zverev med hård kritik mot Ivan Lendl

Bryter samarbetet efter bråket om hundvalpen

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Alexander Zverev anklagade sin tränare Ivan Lendl för att engagera sig mer i sin valp än i honom.

Det var förra veckan.

Nu har samarbetet brutits – Lendl får tid med hunden och Zverev fortsätter jobba med sin pappa.

Den 22-åriga tennisstjärnan var besviken efter Wimbledon och när han anlände till ATP-turneringen i Hamburg berättade han om sina känslor för de tyska journalisterna och han kritiserade sin tränare Ivan Lendl hårt.

– Han har en ny hundvalp, den är två månader och nu måste han lära den att gå på toaletten, därför har han inte tid för något annat. Det är verkligen hans huvudteman just nu, golf och hans nya hund, sa Zverev som är femma på världsrankingen.

– Det kan inte vara så att jag har problem med min serv och när jag tränar på det i en halvtimme tycker han att det är så långtråkigt att han under 20 minuter berättar om vilket fantastiskt slag han gjorde på det sjätte hålet när han spelade golf senast. Det är väl kul för honom, men då är jag inte alls intresserad av det.

”Bryr sig mer om hunden än om mig”

Den kritiken gillade inte tennisikonen Ivan Lendl och nu är samarbetet avslutat.

– Jag tror på Sascha, han är fortfarande väldigt ung och jag tror att han kan bli en fantastisk spelare en dag. Just nu hart han dock problem vid sidan av planen som gör det svårt att arbeta enligt min tränarfilosofi, förklarar Lendl i ett uttalande.

Zverev har coachats av sin pappa Alexander Zverev Sr sedan han var liten, men i samband med US Open 2018 inledde han även ett samarbete med Lendl.

Nu är det över.

– Jag känner en stor respekt för honom och vi jobbade bra tillsammans under tio månader. Det kändes bra att ha honom vid min sida och vinna tillsammans i London, förklarar tysken.

– Som ni troligen vet så kände vi båda två att vi var på väg åt olika håll. Jag önskar honom inget annat än det bästa och han hittar nog en ny spelare snart. Det handlar också om personligheter och kanske så passar vi inte i hop än. Det kanske ändras i framtiden, men nu är det slut på samarbetet.

Alexander Zverevh ar nått semifinal i ATP-turneringen i Hamburg och hans pappa tar tillsvidare över huvudansvaret för hans träning.

Publicerad:

LÄS VIDARE