Mästarna illa ute i NBA-finalen

Hemmasupportern utslängd efter attacken

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Jerebkos Golden State Warriors är i knipa i NBA-finalen.

De skadedrabbade mästarna förlorade på hemmaplan i natt med 123-109 och ligger nu under med 2–1 i serien mot Toronto Raptors.

Dessutom skämde en hemmasupporter ut sig när han attackerade en spelare i bortalaget – och blev utkörd från arenan.
– Jag hoppas aldrig han får se en NBA-match igen, säger Torontos Kyle Lowry.

Jonas Jerebko från Kinna har chansen att som förste svensk någonsin ta hem en NBA-titel. Men för att hans dominanta Golden State Warriors ska kunna vända på den här finalserien behöver nog skadade stjärnor som Kevin Durant och Klay Thompson bli friska igen.

För det räckte inte i natt för hemmalaget att tvåfaldige MVP:n Stephen Curry gjorde 47 poäng – hans bästa slutspelsmatch någonsin. Hans lagkamrater nådde inte alls upp i rätt nivå. Den näst bäste poängplockaren i Warriors gjorde bara 17 poäng, att jämföra med Torontos startfemma där samtliga gjorde minst 17.

Jerebko spelade tio minuter (mest hittills i finalserien) och stod för sex poäng och två returer.

Kyle Lowry attackerades av en i publiken.
Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Kyle Lowry attackerades av en i publiken.

”Sa vulgära saker till mig”

Som om inte Golden State hade nog med problem så fick de fler tråkiga rubriker kring laget när en så kallad supporter som satt ”court side”, inte kunde hantera privilegiet att sitta så nära planen.

Det var när Toronto Raptors Kyle Lowry jagade en lös boll lite för långt och hamnade ute i publiken, som en äldre man som satt bredvid och egentligen inte var inblandad i situationen, bestämde sig för att ge sig på den 33-årige point-guarden.

– Han sträckte sig över och knuffade mig och sa några vulgära saker till mig, förklarar Lowry för SportsCenter.

– Det ska inte få hända, som tur är så slängde de ut honom. Vi älskar våra fans, men såna där fans ska inte få vara där. Jag kan inte försvara mig själv... men ligan gör ett bra jobb och förhoppningsvis stänger de av honom för all framtid.

Strax efter incidenten blev mannen i publiken också bortplockad av arenapersonalen.

Får tillbaka en stjärna

Match fyra i bäst av sju spelas också den i Oracle Arena, Oakland, natten mot lördag. Tills dess ska åtminstone Golden State ha fått tillbaka Klay Thompson, enligt coach Steve Kerr.

Golden State Warriors har tagit sig till fem raka NBA-finaler vilket är första gången ett lag lyckas med den bedriften sedan Boston Celtics tog sig till tio (!) raka finaler 1957–66.

Foto: Ben Margot / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE