Otto Wallin föll mot Tyson Fury – hyllas stort

Svensken förlorade superfajten: ”Han var en äkta viking”

MALMÖ/STOCKHOLM. Otto Wallin var tuff och gav Tyson Fury en hård match över tolv ronder.

Sen hyllades han av världens bäste tungviktare.

– Den store svensken. En Viking Warrior, säger Fury.

Otto Wallin stod alla tolv ronderna och gav Tyson Fury en ordentlig match. I den andra ronden fick svensken in ett bra slag som spräckte Furys ögonbryn.

– Det slaget ändrade matchen helt. En stor del av fighten kunde jag inte se något med mitt vänstra öga, sa världens bäste tungviktare i segerintervjun efteråt.

”Försökte mitt bästa”

Men trots det var domarna eniga och gav segern till britten med slutsiffrorna 116–112, 117–111 och 118–110.

– Jag gjorde allt jag kunde. Jag försökte göra mitt bästa men Tyson är en stor mästare. Ingen kan ifrågasätta mitt hjärta eller att jag är en bra fajter efter det här, säger Otto Wallin som visade att han kan tillhöra den absoluta världstoppen.

Tyson Fury var efter matchen lyrisk över Sundsvallssonens insats och hyllade honom stort:

Utmanar Wilder

– Först vill jag tacka Gud och Jesus Kristus för att de gett mig kraften att vinna. Sen vill jag gratulera Otto stort och säga vila i frid till hans far. Jag vet att han skulle ha varit mycket stolt över insatsen som hans son just presterade. Den store svensken. En Viking Warrior, säger 31-åringen som redan nu har siktet inställt på nästa fight.

För efter matchen skickade Tyson Fury en utmaning till Deontay Wilder. Både möttes 2018 om WBC-bältet, och matchen var så jämn att domarna inte kunde utse en vinnare. Både landade på lika många poäng vilket resulterade i att Wilder vann. Nu vill 31-årige Fury ha revansch.

– Deontay Wilder, jag vill ha dig härnäst, 22 februari 2020.

Tyson Fury.
Tyson Fury.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.