Bordtennislöftet Truls lyft – klar för Japans högstaliga

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

VM-debut i april.

Nu har 17-årige talangen Truls Möregårdh skrivit på för ett topplag i Japan.

– Det kommer bli en väldigt stor utmaning, säger Truls Möregårdh till Svenska bordtennisförbundets Facebooksida.

Sveriges största bordtennistalang, som deltog i sitt första individuella VM i våras, kommer att resa mycket österut i sommar och i höst. Truls Möregårdh har värvats av TT Saitama som spelar i den japanska högstaligan.

– Vi ville ha Truls för han är en av de bästa unga spelarna i världen, dessutom har Truls många japanska fans som vill se honom, säger Saitamas tränare Ryusuke Sakamoto.

Kan kombinera

Möregårdh kommer att kunna kombinera matchandet i Japan med spel för Eslöv i Pingisligan. Varje månad under hösten avgörs flera japanska ligamatcher med en eller ingen dags paus.

– Jag tycker att denna liga är otroligt bra och stark där man får möta spelare som är bland de bästa i världen varje match, säger Truls Möregårdh till Svenska bordtennisförbundets Facebooksida.

”Näst bästa ligan i världen”

Det kommer även bli en omställning för talangen bredvid bordet eftersom publiksiffran för laget Saitama är oftast runt 3000 personer, i jämförelse med Sverige där den ligger på lågt tresiffrigt.

– Jag anser att TT League är världens näst bästa liga efter Kinas Superliga, säger tränaren Sakamoto.

Spelar med 15:e i världen

I Saitama blir Möregårdh lagkamrat med bland andra engelsmannen Liam Pitchford, 15 på världsrankningen, och Hong Kongs Wong Chun Ting, 17 på världsrankningen.

Säsongspremiären för Saitama avgörs den 30 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE