”Måste förhandla för att få gifta oss”

Jönsson och Haag om märkliga situationen: Är svårt

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅ N
SPORTBLADET

Emil Jönsson och Anna Haag vill gifta sig – men det är inte så lätt som landslagsåkare i skidor.

Nu ligger paret i förhandling med förbundskaptenen för att få till ett datum.

– Det är speciellt att vara skidåkare, säger Emil Jönsson till norska dagbladet.

Svenska skidåkarna Emil Jönsson (31 år) och Anna Haag (30) planerar att gifta sig. Problemet är bara att de båda samtidigt måste ägna vintrarna åt att tävla och somrarna åt att förbereda sig för kommande utmaningar. Något som snabbt fyller en kalender.

– Vi försöker hitta ett datum nu, men det är svårt, eftersom vi har träningsläger och saker att ta hänsyn till, säger Anna Haag till norska Dagbladet.

Förhandlar med landslaget

Det är inte bara Haag och Jönsson själva som måste vara nöjda med datumet heller. För att kunna gifta sig måste förbundskapten Rikard Grip, som har varit tveksam till datumen som paret hittills föreslagit, också acceptera planerna.

– När vi började titta på datum var vi tvungna att skicka dem till Rikard och fråga hur det såg ut för dem. Så jag frågade honom i går om hur det var med datum och då svarade han: ”Ja, du Anna, det är lite svårt”. Det blir förhandlingar med Rikard, säger Anna Haag till Dagbladet.

– Det är speciellt att vara skidåkare. Det blir förhandlingar med landslaget för att vi ska få gifta oss. Vi hoppas att det löser sig, säger Emil Jönsson.

”Kommer att lösas”

Förbundskapten Grip medger för Dagbladet att han är inblandad i Haag och Jönssons bröllopsplaner men garanterar att parterna ska hitta en lösning.

– Jag tror att det löser sig när vi är klara med det här (tävlingarna). Det låter inte som något problem, bara det inte krockar med träningslägret i sommar, säger Grip.