Schumacher EM-klar

Sonen till F1-legendaren klar för mästarteam

Foto: Jens Wolf / TT / NTB Scanpix
I pappas hjulspår? Schumacher tog 22 pallplatser 2016

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Kampen för en plats i F1 fortsätter.
Nu tar Mick Schumacher nästa steg - han är klar för mästarteamet i EM
– För min karriär är det helt perfekt, säger 17-åringen.

Hans pappa har sju VM-titlar, otaliga rekord i F1 och är tidernas mest framgångsrika förare och Mick Schumacher väljer att gå samma väg som pappa Michael.
Nu är han också klar för EM i F3.

Han har skrivit kontrakt med Prema powerteam, teamet som dominerat EM sedan 2012 och vann mästerskapet med Lance Stroll förra året och som även tog titeln tillsammans med Felix Rosenqvist för två år sedan.
– F3 är ett perfekt steg för min karriär och jag kan knappt vänta på att nästa år ska börja, säger Mick Schumacher i en kommentar.

Har det som krävs

Han körde för Prema i F4 förra året, det resulterade i att han var tvåa i både det tyska och det italienska mästerskapet och han vann tio lopp, tog sex pole positions och 22 pallplatser.
– Han är inte bara en duktig förare utan också en fantastiskt bra kille som visar att han tar med allt det som krävs av ett proffs, säger Premas teamchef Angelo Rosin till motorsportmagazin.com.

– Det blir inte enkelt för Mick att debutera i en så krävande serie som EM i F3, men vi står bakom honom till 100 procent för att hjälpa honom att imponera på samma sätt som han har gjort 2016.

Svensk motståndare?

EM i F3 är en av de serier som utbildar förare som arbetar mot F1. Fjolårets mästare Stroll F1-debuterar för Williams i år, Esteban Ocon som vann EM 2014 kör för Renault nästa år och årets underbarn i F1, Max Verstappen, tävlade också i EM det året. Det var Verstappens imponerande prestationer under tävlingshelgerna i på Spa och Nürburgring där han vann sex lopp i rad under växlande väderförhållanden som gav honom en plats i Red Bulls juniorsatsning - vilket sedan utvecklades till att han fick en F1-styrning som 17-åring.
Även svenske Joel Eriksson, som var bäste nykomling i serien förra året, hoppas på att köra EM 2017 men han är inte bekräftad av något team än. Eriksson och Schumacher möttes i tyska Formel 4 säsongen 2015 - då slutade svensken tvåa i serien och Schuamcher var tia.
Nästa års Europamästerskap inleds med det klassiska stadsloppet i franska Pau den 20 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM