”Vi är inga vindsurfare”

Foto: TT / SVT
SPORTBLADET

Kraftig blåst stoppade dagens storslalomtävlingar i Courchevel, Frankrike.

Tävlingarna avbröts efter att bara 19 åkare tagit sig ned för backen – och trots att arrangörerna försökte få iväg åkarna i en omstart har nu ledningen beslutat att ställa in tävlingen helt.

Det har varit blåsigt i Courchevel i Frankrike hela morgonen, men arrangörerna valde ändå att försöka genomföra dagens tävlingar.

Men det gick inget vidare. Tävlingen avbröts redan efter 19 åkare.

”Vi älskar att tävla, men vi är inga vindsurfare och har inga vingar”, skrev alpinstjärnan Lara Gut på Twitter och rasade mot att det överhuvudtaget försökte genomföra tävlingen.

Wiberg: Mycket märkligt

Arrangörerna som först inte ville ställa in beslutade att hela tävlingen ska köras om.

”Omstart 12.15... Ny chans för lite vindsurfing alltså. Skojar ni med mig?”, skriver Gut.

Även SVT:s expert Pernilla Wiberg är förvånad.

– Märkligt. Jag har aldrig varit med om det här. Det betyder ju att de som redan har kört kommer att få köra om, säger Wiberg.

Beslutet: inställt

Strax efter lunch fattade till slut tävlingsdirektören Atle Skårdal beslutet att ställa in tävlingen, eftersom vinden inte lagt sig.

19 åkare hann köra första åket innan tävlingsledningen beslutade att förhållandena var för orättvisa. Det hade så långt varit italiensk dominans med Sofia Goggia på första plats följd av landsmaninnan Federica Brignone. Frida Hansdotter låg åtta, 0,95 sekunder efter, och Maria Pietilä Holmner var nia, +1,10 sekunder.