Hamilton med problem – Vettel med rekord

Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP
Vettel med varvrekord i inför Malaysias GP
SPORTBLADET

Han leder VM - men är långt i från toppform.

Bilen fungerar inte i Malaysia.

– Jag har haft enormt stora problem med bilen, säger Lewis Hamilton.

I SIngapore för två veckor sedan tog Mercedes förare ett grepp om VM. Han utökade ledningen i F1 till 28 poäng eftersom den tuffaste konkurrenten, Ferraris Sebastian Vettel, bröt loppet.

Men den här helgen kör F1 i Malaysia och Lewis Hamilton har problem.

Han har stora problem med sin bil.

Han var bara sexa på den avslutande träningen, nästan en och en halv sekund efter Sebastian Vettel som hade den snabbaste varvtiden.

– Det har varit en fruktansvärt svår dag. Jag har haft problem med bilen och vi måste gå tillbaka och försöka förstå var vi har gjort fel eftersom balansen i bilen inte stämmer, säger han.

– Jag hoppas att vi kan lösa problemet under natten och komma tillbaka i en bättre form i morgon.

Mercedes stallchef Toto Wolff kallade dagens träningar för en av ”de sämsta fredagarna han upplevt” under sin tid i F1.

– Vi testade ett par nya delar på bilen i dag, det kan kanske vara det som är anledningen till att det inte fungerade, säger Valtteri Bottas enligt motorsporttotal.

Vettel med varvrekord i inför Malaysias GP

För Ferrari gick däremot träningen som på räls. Sebastian Vettel var snabbast av alla, han satte ett nytt vavrekord och dominerade passet. Bakom honom körde Kimi Räikkönen in som tvåa, trots att han klagade på vibrationer under inledningen av det andra passet .

– Det var okej, men inte perfekt. Början var väl bra, sedan tappade jag lite mitt under passet och på slutet blev det lite bättre, säger Seabstian Vettel till tysktalande journalister.

– Men till syvende och sist är det ingen som bryr sig om dagens resultat, varken i morgon eller i övermorgon. Det är mycket som kan förändras till dess.

För Marcus Ericsson var det en tung dag. Sauber var som väntat långsammast av alla under båda passen, svensken fick stå över det första och fick stryk av sin teamkollega Pascal Wehrlein under det andra.

– Jag fick ihop ett många varv under eftermiddagen, säger Ericsson.

– Vi fick inte däcken att fungera och måste förbättra det under natten.

Fler nyheter inför Malaysias GP hittar du i F1-bloggen.

ARTIKELN HANDLAR OM