Dragit in mer än 8 000 000 000 kr

Ändå varit orolig för personlig konkurs

avAndreas Käck

Publicerad:

Årets bäst betalda idrottare är Lionel Messi.

Decenniets bäst betalda? Floyd Mayweather Jr.

Boxaren drog in över 8 miljarder (!) kronor.

Det har blivit dags att runda av decenniet och ansedda ekonomimagasinet Forbes gör det i vanlig ordning genom att sammanställa världens bäst betalda idrottare.

Då hamnar alltså Floyd Mayweather Jr i topp.

”Money”, som han kallas, uppges ha dragit in 915 miljoner dollar under de senaste tio åren. Med dagens växelkurs motsvarar det cirka 8,6 miljarder kronor.

Värt att notera är att han drog in över hälften av pengarna på två fajter: Den mot Manny Pacquiao 2015 och den mot Conor McGregor 2017.

Köpt över 100 lyxbilar

Mayweather må ha tjänat multum under sin långa och framgångsrika karriär, men han är också erkänt oduglig på att hushålla sina pengar. Stjärnan påstås ha köpt över 100 lyxbilar (däribland 16 Rolls Royces och tre Bugattis värda mellan 8-25 miljoner kronor styck) och har även bränt enorma belopp på betting.

Oro för konkurs

Så sent som år 2015 uttryckte hans pappa oro för att Mayweather riskerar att hamna i personlig konkurs.

– Det är bara att kolla på alla miljonärer som blir bankrutt. När du har så mycket pengar så är det svårt att behålla kontrollen. Ett par hundra miljoner (dollar) extra till det du redan har kan låta som en stor sak, men samtidigt går det att göra så mycket saker för pengarna…, sa pappan då.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM