Lewis Hamilton fantastiska överraskning till dödssjuk pojke

avAnna Andersson

Femårige Harry Shaw trodde knappt sina ögon.

Först svarade F1-mästaren Lewis Hamilton på en hälsning som skickades via sociala medier.

Därefter fick körde Mercedes dit bilen som en överraskning.

Den unge britten är svårt sjuk i cancer och har bara ett par veckor kvar att leva. Inför helgens deltävling i Barcelona filmade han en hälsning från sin säng på sjukhuset som han sedan skickade till sin stora idol Lewis Hamilton via sociala medier.

Hamilton svarade, men sedan dess har Harry Shaw lämnat sjukhuset för att få tillbringa sin sista tid i livet hemma. Efter helgens deltävling nästa meddelande från den stora idolen.

Den femfaldige världsmästaren tillägnade pojken segern.

– I dag var jag enormt inspirerad av ett barn som skickade ett meddelande till mig. Han är min ande, min ängel, sa Lewis Hamilton efter sin vinst i Barcelona.

Lewis Hamilton skänker glädje till dödssjuk pojke

Därefter fick Harry Shaw nästa stora överraskning. Vinnarbilen med nummer 44 flögs till Redhill i Storbritannien och rullades in framför familjen Shaws hus.

Dit kom också Hamiltons tävlingshandskar och segerpokalen.

– Jag känner inte Lewis, men jag tycke ratt vi har sett vilken genuin, juste och älskvärd person han är, säger pappa Shaw till BBC.

– Det var ett hjärtligt meddelande han skickade och att han tillägnade Harry segern betyder väldigt mycket.

Familjen har startat en insamlig för att kunna stötta forskningen kring barncancer och Mercedes F1-team har enligt BBC lovat att stötta insamlingen,

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Mercedes