Schweiz för svårt för lag Hasselborg

Av: 

TT

Agnes Knockenhauer och resten av medlemmarna i Lag Hasselborg förlorade mot Schweiz.
Agnes Knockenhauer och resten av medlemmarna i Lag Hasselborg förlorade mot Schweiz.

Första förlusten i curling-EM är ett faktum för svenska lag Hasselborg.

Regerande världsmästaren Schweiz blev en övermäktig uppgift och Sverige förlorade med 3–9.

Desto bättre har det gått för lag Niklas Edin som mot Italien tog tredje raka segern.

Lag Hasselborg har åkt på sin första förlust i curling-EM i Helsingborg. I det svenska lagets andra gruppspelsmatch blev regerande världsmästaren Schweiz en övermäktig uppgift, och lag Hasselborg besegrades med 3–9.

– Vi sätter många bra slag i första men gör några misstag och hittar inte riktigt känslan för isen. Det är det som avgör skulle jag säga, säger Agnes Knockenhauer till svenska curlingförbundet efter matchen.

I mars i år möttes Schweiz och Sverige i VM-finalen i curling. En match som schweiziska lag Tirinzoni vann med 8–7.

Sverige vann den första gruppspelsmatchen mot Danmark med 6–3 i lördags. I kväll väntar lagets tredje match i form av Tyskland.

– Det känns bra med en lite längre paus. VI ska dra och käka och snacka ihop oss. Det är viktigt att ta med oss en bra känsla. Det är en lång turnering och vi kämpar på bra där ute rent mentalt, även fast det känns tufft. Vi kommer absolut vara redo att möta Tyskland, säger Knockenhauer.

”Fick knyta näven”

Lag Niklas Edin har det gått bättre för.

De svenska herrarna följde upp de två inledande segrarna mot Danmark (9–3) och Schweiz (8–5) med att på söndagen även besegra förra årets EM-bronsmedaljör Italien med 10–4.

Detta trots en tuff start och tidigt underläge.

– Vi fick knyta näven i fickan och verkligen kämpa oss in i matchen från 0–2. Men vi kände att vi spelade bättre än dem och sen kom vi i kapp, tog en fyrapoängare och sedan var matchen över, säger Niklas Edin och tillägger:

– Det var en stabil och bra insats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.