Galna lösningen för UFC

Publicerad 2020-04-07

Vissa gör allt för att arrangera sport.

UFC-presidenten Dana White ska hyra en privat ö där galor och fighter kan avgöras framöver.

– Vi har allt som behövs, säger han.

Dana White ska hyra en ö.

När allt annat blir uppskjutet och inställt meddelade MMA-organisationen UFC att en gala kommer att arrangeras nästa helg, UFC 249 (med endast amerikanska fighters) där bland annat Tony Ferguson och Justin Gaethje kommer att fightas om en interim-titel i lättvikt. Och dessutom kommer framtida galor kunna avgöras med fighters från andra länder än USA, trots karantäntider.

Dana White, president för organisationen, avslöjar sin lösning för TMZ.

– Platsen för UFC 249 är klar, men hemlig. Däremot är jag en dag ifrån att ha en privat ö klar, vi kommer att ha fighter där varje vecka. Vi håller på att säkra infrastrukturen, och då kan vi också ha med utländska fighters, säger Dana White.

Huvudmatchen för UFC 249 var egentligen titelfighten i lättvikt mellan Chabib Nurmagomedov och Tony Ferguson, men innehavararen av mästarbältet fick inte lämna Ryssland. Galorna kommer att avgöras utan publik, både UFC 249 och naturligtvis de som kommer att arrangeras på den privata ön.

– Vi har alla plan som vi behöver och kommer att kunna flyga fighters till ön. Alla kommer att testas, och vi kommer att se till att fighters, domare och alla andra är säkra före, under och efter fighterna.

Svenskar till ön?

Detta kan göra att två svenskar flygs till den privata ön. Jack Hermansson, även kallad ”The Joker”, ställs mot Chris Weidman i en mellanviktsfight den andra maj i UFC Fight Night, sju dagar senare ska Pannie Kianzad, bantamvikt, upp i oktagonen tillsammans med brasilianskan Bethe Correia i UFC 250.

Följ ämnen i artikeln