Hjälpte till – blev smittad av coronaviruset

Elin Westerlund har varit en av Sveriges bästa häcklöperskor efter Susanna Kallurs avsked.
Elin Westerlund har varit en av Sveriges bästa häcklöperskor efter Susanna Kallurs avsked.

Hon hoppade in i sjukhusets coronaavdelning.

Nu har svenska häcklöperskan Elin Westerlund själv smittats.

– Kände att något var knas, säger hon till Sportbladet.

Med tävlingsförbudet tog Elin Westerlund, häcklöperska med VM- och EM-meriter, vara på tiden genom att hjälpa till i vården, där hon utbildar sig, som undersköterska på en ny avdelning för coronaviruset. 30-åringen tvingas nu stanna hemma då hon själv har smittats.

– Jag fick en konstig känsla i bröstet, jag kände att något var knas. Det var i förrgår som jag gick hem, väl? Man tappar bort dagarna lite. Jag gick hem från jobbet i lördags och under kvällen fick jag mer hosta och lite högre temperatur. Det är milda symtom, säger hon till Sportbladet.

– Jag bor fortfarande med min sambo, men vi har bestämt att min dotter får bo hos sin pappa under den här tiden.

Hur har det nu varit att jobba på sjukhuset?

– Det har varit speciellt, på ett sätt väldigt tacksamt. För där jag har varit har de sjuka varit på väg att bli bättre, de har då kommit från intensivvården och akutavdelningen. Det har varit en nyttig erfarenhet som förhoppningsvis aldrig ska hända igen.

”Ser inte mening”

Westerlund ska nu vara hemma från Nya Karolinska i Solna i minst en vecka. När hon ska börja tävla i friidrott igen är oklart, men trots att det är tillåtet från och med fjortonde juni kommer hon då inte stå vid startblocken.

– Ska jag vara ärlig så ser jag inte riktigt meningen med det, det är ju ändå en säsong som inte räknas så mycket, men jag kan förstå att andra är tävlingssugna. Jag har lagt om träningen och känner mig inte redo och vet inte varför jag ska tävla då skaderisken är större än nyttan.

Elin Westerlund deltog vid inomhus-EM i Serbien 2017, och inomhus-VM i Birmingham 2018. På 100 meter häck har hon ett personbästa på 13.11.

Nyligen blev även landslagssimmaren Viktor Johansson sjuk i coronaviruset.

– Det här är inte en vanlig influensa, det är mycket värre. Det är svårt att förklara, men det är som om hela kroppen säger att något är fel, säger han till Dagens Nyheter.

Login • Instagram
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.