PL-schemat släppt – då blev Nivas mardröm verklighet

”Vi behöver inte Newcastle borta”

avJens Persson

SPORTBLADET

I dag släpptes spelschemat för Premier League 17/18.

Fansen börjar drömma om nya segrar och titlar.

För Erik Niva, krönikör på Sportbladet och Tottenhamsupporter, blev det i stället en mardröm som blev verklighet.

Tottenham Hotspur har spelat sin sista säsong på White Hart Lane, arenan som fansen tycker har den bästa atmosfären i Premier League. Spurs gick igenom säsongen utan att förlora en ligamatch på hemmaplan, tog 53 av 57 möjliga poäng och slutade tvåa i Premier League. Nu har den klassiska arenan rivits och till nästa säsong flyttar Tottenham in på Wembley medan en ny hemmaarena tar form.

I avsnitt 150 av Sportbladets Premier League-podd, som släpptes 16 maj, ratade Erik Niva om vad flytten kan innebära för klubben.

– Jag ser den som ett nödvändigt ont. Jag tror att den kommer att kosta poäng och jag tror inte att vi kommer att ta några 53 av 57 poäng, det är ju bara att utgå från, säger Niva drygt 36 minuter in i den här podden.

För att få en bra start på den tillfälliga hemmaarenan önskar sig Niva några lätta hemmamatcher i början av säsongen – i motsats till hur det brukar vara.

– Jag vet inte exakt men jag tror att Tottenham har fått börja 15 av de 18 senaste säsongerna borta och Arsenal då följaktligen hemma. Det vore bra om vi kunde göra ett avsteg från det, bara den här säsongen, sen kan ni återgå till ert riggade spelschema men bara den här säsongen vill vi gärna ha ett par lätta hemmamatcher i början av säsongen, säger han och presenterar även ett mardrömsscenario.

”Vi behöver inte Newcastle borta”

– Det skulle vara rätt välbehövligt att Spurs för en gångs jävla skull inte får börja uppe i norr borta. Vi behöver inte Everton eller Newcastle borta i första matchen och sen Man United eller Liverpool hemma i andra matchen vilket vi alltid alltid har.

I dag släpptes schemat:

Omgång 1: Newcastle–Tottenham

Omgång 2: Tottenham–Chelsea

Erik Niva reagerar på twitter:

ARTIKELN HANDLAR OM