Talar ut om tragedin: ”Som tyngst just nu”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Jenny Rissveds tog en timeout efter två dödsfall inom familjen.

Nu talar hon ut om den tuffa tiden.

– Just nu är det som tyngst, säger hon till DN.

Jenny Rissveds blev Jenny med hela svenska folket när hon förra sommaren cyklade hem ett sensationellt OS-guld i Rio de Janeiro.

Efter guldet var hennes stora målsättning att göra bra ifrån sig i världscupen.

Sen kom två dödsfall inom familjen som kastade omkull allting och 22-åringen har inte orkat tävla sedan dess.

”Det tog över”

Nu talar hon för första gången ut om sorgen.

Rissveds befinner sig just nu på Öland för att ta emot Victoriastipendiet på kronprinsessans födelsedan i morgon, fredag, och har ställt upp på två intervjuer – en med Dagens Nyheter och en med TT.

– Efter OS-guldet så, som folk förstår, är det mycket som har förändrats i mitt liv. Det gör att jag har mycket att göra, mycket media, mycket åtaganden. Men jag har haft väldigt kul, så jag har kanske inte tänkt på att jag har varit stressad. Men så ibland känner jag efter, och då känner jag att jag måste ta det lite lugnt, och det är sådana dagar som det inte känns så kul, det är då jag kan känna mig lite nere. Sedan när mina släktingar dog så tog det över, säger Rissveds till DN.

”Tänka på hur jag mår”

Hon säger att det är som allra tyngt just i detta nu, men planerar ändå att ställa upp i SM som körs nästa helg.

– Det jag måste tänka på framöver är hur jag mår som person, helt enkelt för att fungera. I slutändan ska jag vara bra på att cykla och mår jag inte bra som människa så kommer jag inte vara bra på att cykla heller, säger Jenny Rissveds i TT-intervjun.

Publicerad: