Norskans udda OS-uppladdning: Farmen

Foto: TT
SPORTBLADET

Drygt ett halvår kvar till OS i Pyeongchang.

Då väljer norska landslagsåkaren Martine Ek Hagen att ladda upp på ett egendomligt sätt – nämligen genom att delta i dokusåpan Farmen.

– Det var överraskande, men mycket roligt, säger skidåkaren Maiken Caspersen Falla till Dagbladet.

Inspelningen av norska Farmen är i full gång.

Årets upplaga bjuder på en kändisspecial – och en synnerligen oväntad deltagare i form av skidlandslagets egen Martine Ek Hagen.

När Dagbladet fick nys om att den 23-åriga längdskidåkaren skulle vara med i dokusåpan bestämde sig tidningen direkt för att försöka nå henne men upptäckte snabbt att hennes telefon, på grund av tv-inspelningen, var avstängd.

”Tänkte: ”Oj, Martine”

I stället har Martine Ek Hagens landslagskollegor fått vädra sina reaktioner.

– När jag hörde det tänkte jag bara ”Oj, Martine!”, säger Ingvild Flugstad Østberg och tillägger:

– Det är inte som att jag har vetat om det länge innan det blev en nyhet. Martine har lyckats hålla det ganska hemligt. Jag tror att det kommer gå bra för henne, jag tror på Martine.

Foto: TT
Martine Ek Hagen, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Heidi Weng.

Även de norska åkarna Maiken Caspersen Falla och Heidi Weng medgav att de blev överraskade.

– Martines bästa egenskap är att hon är social och lätt att gilla. Jag tror att hon kan överraska för hon är ganska stark och allsidig, säger Weng.

Tror på OS

Martine Ek Hagen fick fjolårssäsongen förstörd av skador och sjukdomar.

Ur ett sportsligt perspektiv är nu bara frågan: Kan hennes deltagande i Farmen, som krockar med försäsongsträningen, äventyra hennes chanser att nå OS i sydkoreanska Pyeongchang?

– Det är möjligt att nå OS även om hon är med i Farmen. Träningstimmarna hon lägger ner nu är ganska mycket mindre viktiga än de du lägger ner i augusti. Kanske blir hon mer motiverad när hon känner hur mycket hon har saknat att åka skidor medan hon är på gården, säger Maiken Caspersen Falla.