Ekwall: ”Folk vill så gärna hjälpa till”

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrick och Hannah Ekwall.
Foto: ANTON ENERLÖV
Patrick och Hannah Ekwall.

SPORTBLADET

Patrick Ekwall, 55, och Hannah Ekwall, 38, fick värsta tänkbara besked förra månaden – Hannahs cancer hade spridit sig till levern.

I en lång intervju med Expressen berättar Patrick Ekwall om ett liv som vänts upp och ned, samt om stödet familjen fått från alla möjliga håll.

I åtta månader behandlades Hannah Ekwall för bröstcancer och i slutet av förra månaden fick familjen veta att den spridit sig till levern.

Detta efter att de tidigare trott att det värsta var över.

– Det är verkligen en mardröm. Man vaknar på morgonen ibland och känner: ”Nej, det här var väl inte sant egentligen?” Sen går det två sekunder och man inser att det var det, säger maken och sportjournalisten Patrick Ekwall i en lång intervju med Expressen.

– Det här är ingenting man önskar ens sina värsta fiender. Vi hoppas på mirakel. Och det ska gå. På något sätt måste det gå. Hur vet jag inte, men på något sätt måste det gå.

Paret har, sedan den första bröstcancerdiagnosen gjordes i mars 2020, varit öppna med sin situation på sociala medier, där man kunnat följa deras svåra kamp mot sjukdomen.

Vill donera organ

En öppenhet som i sin tur get stor respons från utomstående. I intervjun med Expressen berättar han om cancersjuka kvinnor som är tacksamma för parets öppenhet och idrottare och förbundskaptener – personer som Patrick Ekwall inte ens har träffat har uttryckt sitt stöd.

Bland annat har två personer via sociala medier erbjudit att skänka delar av sin lever.

– Nu hjälper det inte med en levertransplantation i det här fallet, men man känner… jag får tillbaka tron på mänskligheten. Folk vill så gärna hjälpa till.

Publicerad:

LÄS VIDARE