Tre friidrottsprofiler i allvarlig trafikolycka

Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren i våldsam trafikolycka

Uppdaterad 2023-04-12 | Publicerad 2021-06-24

Friidrottsprofilerna Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren var under tisdagskvällen inblandade i en våldsam bilkrasch.

Deras minibuss kraschade med en lastbil på väg hem från Karlstad GP.

– Yannick och Michaela har fått lämna sjukhuset blåslagna men okej. Gustaf kommer att opereras i dag, läget är stabilt men återhämtningen kommer ta tid, säger förbundskapten Karin Torneklint till Sportbladet.

Gustaf Hultgren.
Gustaf Hultgren.

Läs mer: Michaela Meijer blev våldtagen som barn – berättar själ

Det var på väg hem från Karlstad GP som en minibuss och en lastbil kolliderade på E18 mellan Säffle och Årjäng.

Tre personer, stavhopparen Michaela Meijer, samt tränarna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren, fördes med ambulans till sjukhus i Karlstad.

Tre ambulanser, en ambulanshelikopter och räddningstjänst deltog i insatsen.

– Det är lite oklart vad som har hänt, men de har blivit påkörda och minibussen har voltat, säger Karin Torneklint till Sportbladet på torsdag morgon.

Michaela Meijer.
Michaela Meijer.

Stavhoppstränaren Gustaf Hultgren – som är mångårig tränare åt Michaela Meijer, och sedan en kort tid tillbaka även tränar Angelica Bengtsson – skadades allvarligt i olyckan.

– Läget är stabilt nu. Jag har haft sms-kontakt med Gustaf men han ska opereras i dag och det jag vet är att återhämtningen kommer att ta tid, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Tregaro och Meijer har lämnat sjukhuset

Yannick Tregaro och Michaela Meijer är utskrivna från sjukhuset.

– De är blåslagna och har ont efter alla smällar i bilen. Men de får ändå åka hem, säger Karin Torneklint som varit i kontakt med samtliga inblandade.

– Det är en chock för oss alla, vi är tagna av situationen. Vi har erbjudit alla stöd via RF.

Senare under torsdagen berättade en skakad Tregaro själv om situationen för Dagens Nyheter. Han förklarade att Hultgren kört minibussen, som efter kraschen voltade och hamnade i terrängen. Meijer och Tregaro ska ha klättrat ur bussen själva, medan Hultgren togs ut av ambulanspersonal.

– Jag är mörbultad och har brutit två revben, men det kommer att bli bra, säger Tregaro, som just nu främst är orolig för Gustaf Hultgrens del.

Polisen utesluter inte brott

Sportsligt är Michaela Meijer ett tänkbart svenskt OS-hopp om en månad. Hur olyckan påverkar hennes deltagande är inte klart.

– Det är svårt att bedöma det. Hur snabbt hon återhämtar sig. Vi kan inte säga om det blir OS eller att det inte blir OS. Hon är blåslagen så det viktigaste är att hon återhämtar sig, säger Karin Torneklint.

Enligt Tregaro är det sannolikt att Meijer kommer avstå planerade tävlingar den närmsta tiden.

Det finns i nuläget ingen brottsrubricering. Men polisen utesluter inte brott i samband med olyckan.

– Vi håller på att utreda omständigheterna. Vi ska bland annat förhöra de inblandade, säger Hans Elvingson, utredare vid Arvika-polisen till Sportbladet.

Gustaf Hultgren, Michaela Meijer och Yannick Tregaro
Gustaf Hultgren, Michaela Meijer och Yannick Tregaro

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.