Melwin Holm

Melwin Lycke Holms tunga säsong fortsätter

Av: 

Felix Tornberg

Melwin Lycke Holm får en kram av pappa Stefan efter tunga dagen i Karlstad.
Melwin Lycke Holm får en kram av pappa Stefan efter tunga dagen i Karlstad.

SPORTBLADET

KARLSTAD. Melwin Lycke Holm, 16, får inte fart på grejerna.

I Karlstad fick han nöja sig med 2,00 – 17 centimeter från sitt personbästa.

– Paniken börjar komma, säger han.

Melwin Lycke Holm gick in på 1,92 – och rev direkt. En fingervisning på vartåt eftermiddagen i Karlstad Folksam Grand Prix barkade.

Han rev minst en gång på alla höjder. På 2,00 behövde han tre försök. Det blev den högsta höjden han mäktade med i tävlingen.

– Två meter i sista är inte tillåtet någon gång i veckan. Det är fruktansvärt dåligt av mig men det var nog det bästa jag kunde göra idag, säger han nedslaget efter tävlingen.

Han såg frustrerad ut. När han gjorde sitt sista försök på 2,04 skrek han irriterat på publiken som inte klappade igång honom.

När ribban föll fick han en stor bamsekram av pappa och tränare Stefan Holm. Den var nog välbehövlig.

– Träningen som jag lagt ned… det känns som att det ska finnas mer att gå på. Det kommer inte fram. Vet inte varför. Saxen fungerar bra. Jag saxar nästan pers nu men jag får inte ihop det i floppen. Det är irriterade. Jag vet inte vad jag ska göra för att få fram det sista, säger han.

”Många som tvingas sluta”

Lycke Holms säsong har mycket kretsat kring missräkningar. I höstas drabbades han av en bristning som höll honom borta i tolv veckor. Senast i Sollentuna fick kan kasta in handduken till följd av feber, yrsel och vadsmärta. Han är inte helt återställd från någonting av det än.

– Skadan har satt sitt. Tre centimeter bristning i baksidan är inte så lätt. Det är många i min ålder som inte klarar av det här och slutar efter den typen av skada. De får inte igång det. Och det är lite samma för mig. Jag kommer inte igång och får inte rytmen. Det är bara till att kämpa antar jag. Det finns inte så mycket mer att göra, säger Lycke Holm.

Kan missa UEM

– Det är inte jättekul nu. Det är inte jättekul att gå ut och känna att man hoppat högre så många år. Att det inte alls känns rätt. Höjdhopp har alltid varit naturligt för mig. Jag har hoppat sedan jag började gå. Nu när det inte känns naturligt är det lite lika kul och lätt. Inte avslappnade som innan, fortsätter han.

Han har hoppat 2,08 som högst i år. Det räcker inte till kvalificering till UEM senare under året. Där krävs 2,12.

– Det finns en oro. Jag känner att jag förväntas klara 2,12. Jag har klarat det så länge och nu klarar jag inte det när jag får chansen till mästerskap. Det hade varit skönt att lösa, säger Holm.

Har du några idéer på hur du ska få rätt på saker?

– Helt ärligt talat har jag inga idéer. Vi har testat lite, men det har inte gett önskad effekt. Det fungerar inte som när man var lätt som en liten studsboll. Kroppen tar stryk på ett annat sätt nu. I år är det inte lika lätt, och jag vet inte varför. Paniken börjar komma, säger Melwin Lycke Holm.

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Tre friidrottsprofiler i allvarlig trafikolycka

ÄMNEN I ARTIKELN

Melwin Holm

Höjdhopp

Friidrott