Stefan Billborn

Billborn: ”Folk tyckte man var en idiot då också”

Av: 

Linn Nordström

Stefan Billborn.
Stefan Billborn.

SPORTBLADET

Ångestmöte väntar på Tele 2.

Efter derbyförlust och enbart en seger på tre matcher är Hammarbys tränare Stefan Billborn pressad.

– Det finns ingen hejd, det finns inget slut. 2018 hade vi en 9-2-1 rad inledningsvis, folk hörde av sig och tyckte man var en idiot då med för att man spelade med fel spelare, säger Billborn inför mötet med Häcken.

Två tippade topplag ligger i botten av den allsvenska tabellen. Häcken står på noll poäng och Hammarby har tre poäng efter seger mot Mjällby när den fjärde omgången inleds. Men om det är Häckens tränare Andreas Alm eller Billborn själv som har mest press på sig att vinna ångestmötet vill Billborn inte svara på:
– Det vill jag inte spekulera om. Vi har alltid press att vinna, det blir snack hur som helst.

Hur hanterar du pressen då?

– Det är ofrånkomligt att inte bli påverkad. Men det lilla val man kan göra om hur mycket man blir påverkad, där får man försöka sortera på ett bra sätt, säger Stefan Billborn och utvecklar:

– Jag tycker det var jobbigt 2018 när vi hade en 9-2-1 rad inledningsvis, folk hörde av sig och tyckte man var en idiot då med för att man spelade med fel spelare. Det finns ingen hejd, det finns inget slut. Det är inte alltid bra när man vinner heller men det blir lite lugnare och bättre arbetsro, medger Billborn.

”Det är de enda vi tänker på”

Efter derbyförlusten mot AIK slog Astrit Selmani fast att spelartruppen måste fortsätta att tro på Stefan Billborns fotbollsfilosofi och enligt lagkapten Abbe Khalili är det ingen tvekan om saken.

– Filosofin Billborn vill och har, vi är alla med på det spåret. Det finns inget som tyder på att vi inte är med på det. Vi har en väldigt bra stämning, vi var deppiga efter derbyt och det är normalt, säger 28-åringen som ser fram emot mötet med Häcken.

– Det är två lag som har press på sig att vinna. Det är sådana här matcher man vill spela och det är sådana här matcher man visar att man är ett topplag.

Växer du som spelare när det är större press?

– Jag gillar att spela kritiska matcher, det känns som att det är något som står på spel. Jag vet inte med andra spelarna, men jag hoppas att hela laget har den känslan för det är så en elitidrottsman ska tänkte tycker jag.

Hur revanschsugna är ni?

– Det är de enda vi tänker på, det finns inget annat. Vi vill visa oss själva framför allt att vi är bättre än vad vi har spelat. Vi är väldigt revanschsugna både som lag och jag personligen, det kommer bli en offensiv match med mycket kamp, säger Khalili.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Kalmars förvandling: ”Graham Potter och Henrik Rydström är verkligen lika”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stefan Billborn

Andreas Alm

Hammarby IF Fotboll