Golf

Annika Sörenstam: Därför blir det en engångsföreteelse

Slår ut i ren svenskboll på hemmabanan

Av: 

Gustaf Ränkeskog

SPORTBLADET

Det har gått 13 år.

Men i dag gör Annika Sörenstam comeback på LPGA-touren.

– Nu håller jag för 14 hål, hur det blir på de sista 4 har jag ingen aning om, säger Sörenstam inför turneringen.

Hon bor granne med 16:e hålet på hemmabanan Lake Nona, Orlando.

Det är också på den banan Annika Sörenstam, klockan 18.25 svensk tid, slår ut för första gången på LPGA-touren sedan 2008.

Hennes största utmaning?

– Att jag inte har spelat på 13 år, haha ... när jag höll på med det här på heltid kom det väldigt naturligt. Jag tränade mycket och det kändes väldigt stabilt, det var också det enda jag hade fokus på. I dagsläget är det helt annorlunda, säger hon på presskonferensen inför comebacken.

Nu har Annika Sörenstam, 50, ett flertal roller att sätta i fokus.

– Framför allt en mammaroll som är viktig, säger Sörenstam som i december utsågs till ny ordförande i internationella golfförbundet.

”Mycket sämre än vad de var”

Det har gått över ett decennium sedan hon senast deltog på LPGA-touren. Bortsett från att banorna har blivit längre, anar Sörenstam – med sina tio majors i bagaget – en viss ringrostighet.

– Visst kan jag slå bra golfslag, men det är inte frågan om hur bra de bra slagen är – snarare hur bra mina dåliga slag är. De är mycket sämre än vad de var förut.

– Det är jämnheten, längden på mina slag ... jag har inte lika mycket spinn på bollen heller. Det är inte som det var förut. Det är mycket som har förändrats och det förstår jag. Det är därför det kommer bli en engångsföreteelse bara. Men det är kul att vara här och testa sig, säger Sörenstam som siktar på US Senior Women’s Open i sommar.

”Högg till i hjärtat”

På tisdagskvällen skadades Tiger Woods i en våldsam bilolycka. När Sörenstam nåddes av beskedet skulle hon precis gå ut på golfbanan och spela.

– Jag blev illamående, det högg till i hjärtat. Man visste inte så mycket först. Det var fruktansvärt, och det är fruktansvärt. Jag är lättad över att han är vid liv och att han troligtvis kommer bli okej. Han är en hårding, han har åkt på en del tuffa smällar.

Vad har ni för relation, du och Tiger?

– Vi har inte mycket av en relation. När jag slutade spela 2008 var han på toppen av sin golf, samtidigt som han gick igenom en svår tid i sitt privatliv. Jag var ju vän med Elin (Nordegren, Tiger Woods ex-fru) också. Det blev väldigt konstigt där och då, om man säger så, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte haft mycket kontakt med honom. Däremot såg jag honom i december när vi spelade i PNC Championship i Orlando. Han spelade med sin son Charlie när jag spelade med min pappa. Vi snackade lite på putting green, men det var inget märkvärdigt. Det var kul att se honom och jag gratulerade till hans framgångar. Han har spelat otroligt, framför allt när han vann Masters efter att han kom tillbaka.

Annika Sörenstam slår ut tillsammans med Madelene Sagström, regerande mästaren i tävlingen, och dubbla majorvinnaren Anna Nordqvist i en ren svenskboll.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Småsura uppstötningar som jag inte förstår alls

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Annika Sörenstam

LPGA

Tiger Woods

Madelene Sagström

Anna Nordqvist