Los Angeles Lakers

Tvingas till play-in: ”Blir en bättre historia”

Av: 

Cesar Fältskär

Anthony Davis.
Anthony Davis.

SPORTBLADET

De regerande mästarna Los Angeles Lakers kommer att behöva spela play-in för ta en plats i NBA-slutspelet.

Trots detta är man favoriter att nå finalen – och lagets stjärnor är övertygade om att det blir ett framgångsrikt slutspel.

– Det blir en bättre historia, säger centern Anthony Davis till amerikanska medier.

Det har under våren funnits en stor snackis i NBA: kan LeBron James komma tillbaka frisk till slutspelet? Los Angeles Lakers-stjärnan skadade sig i slutet av april, och har inte återvänt till planen sedan dess.

LeBrons skada, samt parhästen Anthony Davis fortsatta ryggproblematik, har lett till Lakers har sjunkit som en sten i tabellen. Nu tvingas man att spela play-in för att nå slutspelet – något inte många förväntade sig inför säsongen.

– Vi är ett väldigt självsäkert lag. Skador har hållit oss tillbaka hela säsongen. Men när vi spela vår basket kan vi mäta oss med vem som helst, säger Anthony Davis, och fortsätter:

– Om det betyder att vi måste spela play-in är det okej. Det blir en bättre historia.

En jämn kamp i väst

Den västra konferensen innehåller flera vassa lag – men bara ett kan ta sig till finalen. Utöver Lakers har Utah Jazz gjort en stark säsong, ledd av den förmodade vinnaren av årets defensiva spelare Rudy Gobert. Denver Nuggets finns där med MVP-kandidaten Nikola Jokic, och Phoenix Suns har med hjälp av Chris Paul blivit ett topplag.

Men favoriterna till finalen är Los Angeles-lagen – Lakers och Clippers. De sistnämnda har flugit lite under radarn – men ett lag Kawhi Leonard och Paul George kan aldrig räknas bort.

LeBron förväntas återkomma från sin fotskada i nästa vecka, och om han är i fullt slag blir Lakers svårpasserade. Men först ska man passera Golden State Warriors i play-in-matchen – och när Steph Curry är i farten kan vad som helst hända.

Brooklyns ”big three”

Brooklyn Nets är oddsfavoriter till att plocka hem titeln – men man kommer inte att vinna konferensen. Philadelphia har träffat helt rätt med nya tränaren Doc Rivers, och tillsammans med Joel Embiid och Ben Simmons har man varit ett ånglok under grundsäsongen.

Men trots detta får nog Brooklyn ses som klara favoriter – ett lag med Kevin Durant, James Harden och Kyrie Irving måste vara det. Men bakom Philadelphia och Brooklyn lurar Milwaukee, med tvåfaldiga MVP-vinnaren Giannis Antetokounmpo i spetsen.

De ständigt bespottade New York Knicks har denna säsong stått för en dunderprestation – mycket tack vare tränaren Tom Thibodeau. Med deras defensiva kraft och spetskvalitét med Julius Randle kan Knicks hota de större lagen.

På måndag drar play-in-turneringen igång. När slutspelsträdet är färdigsatt börjar slutspelet – fredagen 18 maj.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: ”Gabbe” kommer få lyfta bucklan – men inte nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Los Angeles Lakers

LeBron James

NBA

Basket