"Jag fick kämpa för att kunna gå"

Norskans oro inför superfajten mot Laurén

avSimon Sjöstrand

Foto: Meek, Tore / TT

Superfajten mellan svenska Mikaela Laurén, 41, och Cecilia Brækhus, 36, är en vecka bort.

Då gäckas den norska världsmästaren av skador.

– För tre veckor sedan fick jag kämpa för att kunna gå, säger hon till VG.

Ordkriget har haglat sedan det stod klart att det blir en ny superfajt mellan Mikaela Laurén, 41, och obesegrade Cecilia Brækhus, 36.

– Jag har ingen respekt alls för Cecilia som person. Jag tycker att hon är väldigt falsk och dryg. Jag har hört från väldigt många i Norge att de inte tycker om henne, sa Laurén.

– Mikaela är 41 år gammal men uppför sig som att hon nyss kommit in i puberteten. Hon ska knockas. Om det sker i första eller nionde ronden skiter jag i, svarade Brækhus.

”Värre än någonsin”

Den 21 oktober går VM-matchen i Oslo, där norskan sätter samtliga fem världsmästarbälten på spel.

Men matchen har länge svävat i fara.

Brækhus har dragits med skadeproblem i flera år och för tre veckor sedan small det till rejält i höften.

– Jag fick kämpa för att kunna gå. Jag har haft problem ända sedan jag tränade kickboxning i tonåren. Men den här gången var det värre än någonsin, säger Braekhus till VG.

”Var rädd”

Osteopaten Philip Åström har gett superstjärnan regelbundna behandlingar under de senaste veckorna och ger nu lugnande besked.

– Efter behandlingen har hon fått en helt annan rotation och flexibilitet. Jag lovar att hon kommer vara bättre än på länge, säger han, men erkänner att han varit orolig.

– Hon hade så många låsningar i ryggen, höften och bäckenet när hon kom hit. Jag var rädd att hon inte skulle kunna boxas den 21 oktober.

Brækhus är obesegrad som proffsboxare, har 31 raka segrar och har varit världsmästare i åtta år.

Laurén, som föll mot Klara Svensson förra året, har vunnit 27 av 31 proffsmatcher, senast mot amerikanskan Kita Watkins i april.

ARTIKELN HANDLAR OM