Miss med hundradel – slog hål i staket

FALUN/STOCKHOLM. Edvin Anger åkte ut med en hundradels marginal.

Efter den missade finalen tog han ut sin frustration.

– Det blev nog hål i något staket tror jag, säger Anger.

Edvin Anger och Calle Halfvarsson slutade på tredje och fjärde plats i den första semifinalen i fristilssprinten i Falun.

Därmed gick de inte vidare direkt till final, utan fick hoppas på att få de två bästa ”lucky loser”-tiderna.

Stor besvikelse för Anger

När den andra semifinalen var över var svenskarnas hopp släckt, trots att grafiken först visade att Edvin Anger hade gått vidare. När tiderna justerades stod det klart att norrmannen Håkon Asdöl, som gjorde sin debut i världscupen och slutade fyra i den andra semifinalen, hade åkt en hundradel (!) snabbare än Edvin Anger.

– Det är extra surt när man verkligen känner att man har en bra dag och har något bra i sig. Det är bara att bita ihop och vänta på nästa gång, säger Anger.

Anger – som var snabbast av alla i kvalet – försöker sätta ord på känslan när han fick höra att han var en hundradel ifrån final.

– Det är nog ganska svårt att beskriva. Man börjar förbereda sig mentalt för att gå ut till en final och fajtas om topp tre. Med det här publikstödet vill man bara visa dem vad man kan. Det blir tufft när man får höra att jag är en hundradel på fel sida, säger Anger.

Vad gjorde du då?

– Jag gick bara bort och försökte att inte slå sönder något.

– Det blev nog hål i något staket tror jag, det var nog bra att jag nöjde mig med det.

Calles fundering: ”Kan man det?”

Calle Halfvarsson tröstade Anger efteråt. Han är övertygad om att Anger kommer vinna i Falun i framtiden men han har också funderingar som rör tidtagningen.

– Jag är lite så där... Kan det verkligen vara så precist att man kan mäta hundradelar? Men det kan man säkert, jag vet inte? Men det känns ju konstigt, att det ska vara en hundradel, säger Halfvarsson.

– Det finns ju väldigt precisa mätverk när det handlar om tid, där man kan mäta ner mot tusendelar. Men... När det handlar om ett chip på en pjäxa vet jag inte. Man ska inte skylla på det men det känns snopet när det handlar om en hundradel för Edvin.

Herrarnas sprint togs hem av Johannes Hösflot Kläbo, som vann framför Erik Valnes och Federico Pellegrino.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.