Ordbråket fortsätter mellan pappa Ruud och mamma Rune

Publicerad 2022-06-02

Det fortsätter att vara tjafsigt mellan Ruud och Rune efter det skandinaviska kvartsfinalmötet i Franska öppna.

Nu mellan pappa Christian Ruud och mamma Aneke Rune.

– Pappan ljuger för media, det är långt över gränsen, säger Aneke Rune.

Det var upprörda känslor under och efter kvarten mellan 23-årige norrmannen Casper Ruud och 19-årige dansken Holger Rune i Franska öppna mästerskapen.

De båda anklagade varandra för osportsligt provocerande beteende med olika påhopp.

– I omklädningsrummet efter matchen gick han direkt fram till mig och skrek JAAAAA rakt upp i mitt ansikte, säger Holger Rune.

Holger Rune.
Holger Rune.

Anklagas för lögner

Pappa och tränare Christian Ruud svarade i ett sms till norska NRK: ”Det är helt enkelt en lögn”.

Mamma Aneke Rune som reser runt på ATP-touren med sin son svarar i sin tur till stora danska sajten B.T.

– Det är korrekt som Holger säger. Pappan var för övrigt inte där när det hände, han hade gått. Det var bara fystränaren eller terapeuten där. Det var medan Holger väntade på dopningkontroll, så det kan pappan inte uttala sig om. En sak att han skriker min son i ansiktet, en annan sak är att pappan ljuger för pressen. Det är ett gränslöst beteende, det är pinsamt, säger Aneke Rune.

Tycker det är smaklöst

Världsåttan Casper Ruud vann med 3–1 (6–1, 4–6, 7–6, 6–3) mot 40-rankade Holger Rune.

– I övrigt var snacket från Casper en del av deras taktiska plan har jag förstått. Folk har skrivit till mig att de öppet hade sagt åt honom att gå in i Holgers huvud, eftersom de visste att han var en känslosam spelare. Vi måste berömma dem för att de lyckades, men att vara smaklös i omklädningsrummet efteråt hör inte hemma någonstans, säger Aneke Rune.

Casper Ruud.
Casper Ruud.

”Vet inte hans problem”

Hon fortsätter att lägga ut texten om den uppretade stämningen mellan de båda lägren.

– Pojken kunde inte säga hejdå när han gick, så han hade helt klart ett problem som han själv hade startat. Hans team från Nadal Academy är superprofessionellt, men jag vet inte vad hans problem är. Han måste uppföra sig ordentligt och som topp tio-spelare får man räkna med att ungdomar tar efter, men så klart har Ruud inte varit bland topp tio så länge heller. Novak Djokovic, Alexander Zverev, Daniil Medvedev med flera är ett stöd för de yngre, men inte Casper Ruud, säger Aneke Rune.

Semifinalerna på Roland-Gaross i Paris spelas under fredagen: Casper Ruud–Marin Cilic och Rafael Nadal–Alexander Zverev.

Det är första gången en norsk herrsingelspelare gått så här långt i en grand slam-turnering.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.