Golf

Succé för Stark – vann igen på Europatouren

Av: 

TT

Maja Stark har vunnit två tävlingar på Europatouren. Arkivbild.
Maja Stark har vunnit två tävlingar på Europatouren. Arkivbild.

SPORTBLADET

21-åriga Maja Starks succé fortsätter på Europatouren i golf.

I Spanien tog det nyblivna proffset sin andra seger på en månad, efter att ha klättrat från 17:e plats under sista rundan.

Den skånska talangen från Abbekås har fått en flygande start på proffskarriären sedan hon i somras bestämde sig för att avbryta sina collegestudier i USA.

Stark vann tävlingen i Åhus i början av september och den här veckan slog hon till igen, i Sitges några mil söder om Barcelona.

Hon fick ingen bra start på tävlingen med 74 slag i fredags och efter 69 slag på den andra rundan hade hon hela sju slag upp till ledande Magdalens Simmermacher, Argentina.

Men samtidigt som Simmermacher fick problem stämde allt för Maja Stark på söndagen. När svenskan gick första nio hålen på 35 slag, två under par, började hon klättra från sin 17:e plats. Avslutningen var sedan fenomenal: Stark gjorde fem birdies på sista nio som hon gick på 30 slag.

65 slag för rundan innebar åtta under par totalt – och seger två slag före slovenska talangen Pia Babnik.

Maja Stark har i flera år varit ett av de stora löftena i det framgångsrika svenska amatörlandslaget. Nu har det blivit två segrar på fyra starter på Europatouren som proffs – och senare i år ska Stark försöka kvala in till den amerikanska LPGA-touren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Näst sista dag! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya svenska stjärnskottet: ”Vill vinna igen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Europatouren

Maja Stark