Succé för Stark – vann igen på Europatouren

Av:  TT

Maja Stark har vunnit två tävlingar på Europatouren. Arkivbild.
Maja Stark har vunnit två tävlingar på Europatouren. Arkivbild.

21-åriga Maja Starks succé fortsätter på Europatouren i golf.

I Spanien tog det nyblivna proffset sin andra seger på en månad, efter att ha klättrat från 17:e plats under sista rundan.

Den skånska talangen från Abbekås har fått en flygande start på proffskarriären sedan hon i somras bestämde sig för att avbryta sina collegestudier i USA.

Stark vann tävlingen i Åhus i början av september och den här veckan slog hon till igen, i Sitges några mil söder om Barcelona.

Hon fick ingen bra start på tävlingen med 74 slag i fredags och efter 69 slag på den andra rundan hade hon hela sju slag upp till ledande Magdalens Simmermacher, Argentina.

Men samtidigt som Simmermacher fick problem stämde allt för Maja Stark på söndagen. När svenskan gick första nio hålen på 35 slag, två under par, började hon klättra från sin 17:e plats. Avslutningen var sedan fenomenal: Stark gjorde fem birdies på sista nio som hon gick på 30 slag.

65 slag för rundan innebar åtta under par totalt – och seger två slag före slovenska talangen Pia Babnik.

Maja Stark har i flera år varit ett av de stora löftena i det framgångsrika svenska amatörlandslaget. Nu har det blivit två segrar på fyra starter på Europatouren som proffs – och senare i år ska Stark försöka kvala in till den amerikanska LPGA-touren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.