Alla våra hjärtan klappar för Kalla

Thorén: ... och Kallas hjärta klappar åter sådär stabilt så det räcker till VM-medalj

Foto: Anders Deros
Blir årets stjärna – Sportbladets Petra Thorén tror att Charlotte Kalla kommer att vara stabil nog för att ta en VM-medalj. Som bubblare i mästerskapet tror hon på Hanna Falk och Teodor Peterson.
SPORTBLADET

Ska vi leta landslagsframgångar 2017 får vi blicka mot skidorna – för både i fotbolls-EM och U21-EM når inte Sveriges insatser till en guldmedalj.

I alla fall om man ska tro Petra Thorén som tittat ner i spåkulan.

Hur många medaljer tar Sverige i skid-VM (och vilka tar dem)?

– Nio medaljer på VM i Falun 2015 när snön föll i Sveriges riktning. Det finns ingen anledning att tro att det ska bli sämre i Lahtis. Finns nu fler potentiella pallåkare. Calle Halfvarsson, Stina Nilsson, Johan Olsson, Charlotte Kalla, Marcus Hellner. Bubblare: Hanna Falk, Teodor Peterson, Emil Jönsson.

Hur går det för Sverige i fotbolls-EM (och vilka vinner)?

– Dramaturgiskt vore det enklast att tippa guld till Pias OS-silvergäng. Men tyvärr, så blir det inte. Laget förlorar i finalen mot Tyskland eller Frankrike. Blir det en förstaplats i gruppen väntar Frankrike sannolikt redan i semifinalen.

Hur går det för Sverige i U21-EM (och vilka vinner)?

– Sorry för att vara en partysabbare, men jag tror inte på samma succé som senast även om det här laget också är fantastiskt. Har gärna fel. Sverige får svårt att ta sig till semifinal, möjligen som bästa tvåa. Tyskland vinner.

Hur går det för Sverige i ishockey-VM (och vilka vinner)?

– Sverige går vidare från sin grupp, allt ser bra ut men sedan ryker Kronorna i kvartsfinalen. Kanada tar hem VM igen.

Vilka vinner Champions League i fotboll?

– Ska Real Madrid lyckas vinna för andra året i rad? Det verkar ju vara Ronaldos tid i livet på planen och vid sidlinjen som under EM-finalen och lyckan kan hålla i sig till maj.

Vilka vinner allsvenskan i fotboll – både på herr och damsidan?

– IFK Göteborg. Äh, detta är inget jag riktigt tror på, men det vore väl dags någon gång. Rosengård tar tillbaka titeln på damsidan.

Vilka vinner SM-guld i ishockey – både på herr och damsidan?

– Bland de stora klubbar som satsar jämlikt är Luleå både en förebild och en guldfavorit. På herrsidan tar Frölunda ett manligt guld, men inte ansvar för damhockeyn i Göteborg.

Vem får Aftonbladets Guldbollen 2017?

– Efter Zlatan-eran blir det äntligen lite spännande. För han kan väl ändå inte ...? Nä, han lär inte få den då spelaren ska ha spelat en avgörande roll i såväl klubb- som landslag. Så Guldbollen 2017 går till Emil Forsberg.

Vem blir årets största svenska stjärna?

– Alla svenska hjärtan klappar för Charlotte Kalla och Charlotte Kallas hjärta klappar åter sådär stabilt så det räcker till en VM-medalj.

Vem får årets svenska genombrott?

– Mycket skidor här för min del. Men det får Ebba Andersson. Efter storslam på junior-VM sluggar hon till sig en plats i svenska stafettlaget som ger Norge en match om guldet i senior-VM.

Vem blir årets stora internationella stjärna?

– Usain Bolt som gör sitt sista mästerskap, VM blir en tack-och-farvälshow. ”Jag vet när det är dags att sluta” sa han i somras.

Vad blir årets stora skandal?

– Spelskandal i Champions League. Vad hände egentligen i Kiev ...?

ARTIKELN HANDLAR OM