Nya bakslaget – efter rid-EM: ”Vill stämma skiten ur dem”

avSimon Sjöstrand

Foto: Bildbyrån
Peder Fredricsson tog EM-guld under ridsports-EM i Göteborg

Här är nästa smäll för rid-EM-arrangören Got Event.

Nu riskerar det kommunala bolaget att få betala miljonbelopp efter att upphandlingen för mobila enheter varit olaglig, skriver Göteborgs-Posten.

– Jag vill stämma skiten ur Got Event, säger Mikael Nilsson, ägare till företaget som drivit frågan juridiskt, till tidningen.

Som Sportbladet tidigare rapporterat slutade ridsport-EM i Göteborg i ekonomiskt fiasko.

Totalt ska det ha slutat med en förlust på 55 miljoner kronor och efteråt har det rapporterats om att det kommunala evenemangsbolaget Got Event fått ta till krisåtgärder.

Dessutom avslöjade Göteborgs-Posten att upphandlingen av underlaget var olaglig då Got Event trotsat domstolsbeslutet om att inte teckna avtal om underlaget.

Använt fel lag

– Alternativet hade varit att få ställa in EM, sa Bettan Andersson, ordförande i arrangerande Got Event.

Och nu kommer nästa smäll.

Enligt GP var även Got Events upphandling för tält och andra mobila enheter olaglig. Förvaltningsrätten i Göteborg anser att bolaget gjort en otillåten så kallad direktupphandling, och dessutom hänvisat till fel lag.

Förvaltningsrätten river nu avtalet mellan Got Event och leverantören och enligt GP riskerar Got Event att få betala skadeståndsanspråk i miljonklassen.

MSP Event var ett av företagen som lämnade ett anbud inför ridsport-EM, men som nekades, och är också det företag som valt att driva frågan till förvaltningsrätten.

”Ett korrupt elände”

Ägaren Mikael Nilsson är förbannad och funderar på att söka skadestånd.

– På ren norrländska: Jag vill stämma skiten ur Got Event. Men samtidigt funderar jag på om det kommer leda till någonting bättre. Om jag visste att det kunde bli ett slut på det här korrupta eländet, om någon från Got event hade ringt upp och gjort avbön. Vi är från Norrland... Vi är inget företag som lever på skadestånd. Vi lever på våra kunder, på kundrelationer och att göra bra jobb, säger Nilsson till GP och ångrar att företaget ansökte om att få jobba med EM från första början.

– Anledningen var att jag sökte efter stora, fina uppdrag. Men jag är ledsen att jag blev medlurad i det här korrupta. Det är inte första gången som Got event får på skallen av förvaltningsrätten. Ni måste göra något åt det där nere i Göteborg. Annars kommer ingen att vara intresserad av att jobba med evenemang i Göteborg. Det här skadar er. Det är inte heller bra för branschen. Det är allt annat än bra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM