Poker

Michael Phelps vill satsa på pokerspel

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

”Det vore coolt”

Foto: Bildbyrån

Simstjärnan Michael Phelps fångades på bild med drogen marijuana – och blev avstängd från simningen.

Nu pratas det om att han kan komma att byta från simning – till poker.

– Det vore coolt, säger han i en intervju med sin lokaltidning.

Phelps tog storslam i Peking 2008 med rekordmånga (8) OS-guld. Han blev älskad av hela idrottsvärlden för sin prestation.

”Skulle vara kul”

Och, inte minst, pokervärlden, älskar den historiske simkungen. Detta efter att han sagt så här till Baltimore Sun, dagstidningen på hans hemort:

– Jag tror det skulle vara kul att spela WSOP (poker-VM, reds anm). Mitt spel är inte så bra just nu så jag behöver börja känna mig för hur det är att spela.

Han fortsätter:

– Det vore coolt, och det vore coolt att möta några av de där pokerkillarna.

Inbjuden att spela

Vips, så gick pokervärlden i gång på Phelps uttalanden.

Betfair erbjöd genast simstjärnan ett gratis inköp till WSOPE i London, Europas enda WSOP-deltävling. Men den gången, i september förra året, nappade han inte.

Samma månad träffade han pokerlegenden Doyle Brunson – en av ”de där pokerkillarna” som Phelps vill möta – över en middag. Fler pokerstjärnor var med vid träffen, bland annat Jennifer Harman som är världens bästa kvinnliga pokerspelare och bara kan sägas brädas av ett fåtal män i branschen.

Men något konkret mål att spela poker resulterade det inte i för Phelps del, även om ryktena blossade upp senare under hösten.

Avstängning öppnar dörrar

Men nyligen kom ett sportsligt bakslag för simstjärnan då han fotograferades med droger – med avstängning från simsporten som följd. Det har resulterat i att han tappat stora sponsorer, bland annat frukostflingetillverkaren Kellogg´s som drog öronen åt sig efter skandalen.

Allt detta skriver nu bland annat pokernewsdaily.com om – och sätter fart på ryktena om att Michael Phelps faktiskt kommer att göra pokerdebut i något stort sammanhang inom kort, när han ändå är avstängd från simningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker