Wissman nöjd i regnet

SPORTBLADET

”Kändes bra även om jag inte gick på max”

Foto: BILDBYRÅN/AP (Arkiv)

Usla yttre förhållanden satte stopp för alla tankar på toppresultat under Karlstad GP. Men Johan Wissman såg ändå nöjd ut sedan han vunnit 200-metersloppet på måttliga 21,03.

– Det kändes bra även om jag inte gick på max, sade han.

Michel Tornéus vann längdhoppet på 7,66 och var också nöjd.

Regnet vräkte ner över Tingvalla IP i Karlstad på torsdagkvällen. Johan Wissman såg frusen ut efter sitt segerlopp på 200 meter där han snabbt tog kommandot och enkelt brisade undan till seger. Tiden 21,03 var rejält över hans personbästa på 20,30 – men Wissman var nöjd ändå.

– Jag kunde springa utan att ha ont och det kändes såklart bra. Tiden var inte superbra men det kan man inte begära med såna förutsättningar, sade Wissman.

”Känner mig trygg”

För Wissman väntar nu DN-galan och SM innan det är dags att packa väskorna för avresa till säsongens stora mål, VM i Berlin.

– Jag följer min plan, känner mig trygg. Nu är det bara lättare träning fram till VM, ta hand om kroppen på bästa sätt, sade Wissman.

Funktionärerna hade störst problem med ansatsbanan för längdhopparna, där stora pölar bildades.

– Trodde nästan att jag skulle simma fram till plankan, sade svenska stjärnskottet Michel Tornéus och skrattade.

– Visst var det blött och kallt men det var ingen fara att hoppa. Jag hade satt i nya spikar i skorna och hade inga problem att hoppa på max, fortsatte han.

Slog två amerikaner

Torneus vann på 7,66 vilket han noterade i sista hoppet, en knapp halvmeter sämre än hans nysatta personbästa.

– Klart att det hade gått att hoppa längre i bättre väder. Men jag är nöjd med att jag vann tävlingen, det var kvällens stora mål. Jag slog två amerikaner som hade årsbästa ungefär som mig, sade Tornéus.

För honom återstår bara SM innan han åker till Berlin.

Förbundskaptenen Stefan Olsson hade hoppats kunna dela ut ytterligare VM-biljetter efter tävlingarna i Karlstad, men nöjde sig med en, stavhopparen Jesper Fritz – trots att denne inte noterade någon godkänd höjd.

– Han fick inte chansen i kväll, men får ändå åka. Vi får se hur många till som får plats i VM-truppen. Det är fyra-fem stycken till som kan få följa med, sade han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott