Upptaxeras med 680 000 kronor

SPORTBLADET

”Det är inga tveksamheter”

Svenska pokerspelare krävdes på 70 miljoner kronor under 2007. Nu upptaxeras en 27-årig man med nära 680 000 kronor.

– Som professionell spelare borde man förstå att man ska ta reda på var sajten finns, säger Dag Hardysson på Skatteverket till SR.se.

Foto: Ulf Palm

Skatteverket har under de senaste åren inlett en offensiv mot pokerspelare som betalar för lite skatt. Enligt SR skedde till exempel upptaxeringar på 70 miljoner kronor, bara under 2007. Nu har en 27-åriig man upptaxerats med 680 000 kronor. Den tidigare Mariestadsbon tvingas även betala straffskatt på 40 procent. Mannen hävdar att de sajter han spelat på haft sitt säte inom EU och att hans vinster därmed varit skattefria. Men Dag Hardysson på Skatteverket håller inte med.

”Borde förstå”

– I det här fallet är det inga tveksamheter. Det här är pengar som han skulle ha tagit upp till beskattning. Vi tittar på var organisationen av spelet sker och då har vi kommit fram till att den sker utanför EU. Den finns på Aruba och Nederländska Antillerna och det ligger klart utanför, säger Hardyson och fortsätter:

– Som professionell spelare borde man förstå att man borde ta reda på var sajten finns någonstans. Det har gått ut otroligt mycket information så pokerspelare borde rimligtvis fått den här informationen.

Det återstår nu att se om den 27-åriga mannen överklagar Skatteverkets beslut i länsrätten.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker