Världens mest bisarra skador

Sportchansens Lars Nylin presenterar klantskallarna som vi aldrig glömmer

Jari Litmanen, Santiago Canizares, David Beckham och Rio Ferdinand har alla råkat ut för ovanliga skador.
Jari Litmanen, Santiago Canizares, David Beckham och Rio Ferdinand har alla råkat ut för ovanliga skador.

Kirk Broadfoot i Glasgow Rangers är nu medlem i listan över fotbollsspelare som råkat ut för bisarra skador på fritiden.

Broadfoot fick brännskador i ansiktet sedan ett ägg exploderat i hans mikrovågsugn.

Sportchansens Lars Nylin presenterar här 30 klantskallar som Broadfoot gjort sällskap.

Jari Litmanen

Finnen som numera bara är frisk när han spelar i landslaget har råkat ut en hel del bisarra skador. Under sin period i Malmö FF var han vid ett tillfälle borta sedan han fått en coca cola-kork i ögat. En olycklig följd av att MFF:s klubbchef Hasse Borg öppnat flaskan med en snusdosa.

Alex Stepney

Manchester United målvakt blev i en match mot Birmingham 1975 så upprörd på sitt försvar att han skrek käken ur led. Mittfältaren Brian Greenhoff ersatte Stepney och höll nollan.

Darius Vassell

Vad gör man när en blödning under stortånageln inte vill ge med sig? Man tar fram borrmaskinen och gör ett hål. Det tyckte i alla fall Vassell med följden att han blev borta i flera veckor från spel.

David Batty

Den förre mittfältaren i Leeds och Blackburn skadade hälsenan när han blev påkörd av sin, på en trehjuling, cyklande son.

Darren Barnard

Barnsleymittfältaren var skadefrånvarande i fem månader sedan han skadat ett ledband i ett knä då han föll i en urinpöl som hans hundvalp lämnat efter sig.

Kalle Corneliusson

Den förre landslagsbacken blev sugen på gurksallad. Tyvärr halkade han under tillagandet och skar sig i ett finger så illa att han blev borta från spel i AIK i sex veckor.

Alan Wright

Aston Villa-backen Wright skadade ett korsband i ett knä så han försökte nå gaspedalen i sin nya Ferrari. Kort därefter bytte Wright till en Rover.

Andy van der Meyde

Holländaren blev under en tv-intervju så utpumpad av värmen från strålkastarna att han svimmade. Tyvärr blev effekten av incidenten dubbel eftersom han vid svimningen slog huvudet i en högtalare.

Milan Rapaic

Hajduk Split-spelaren missade inledningen av säsongen 1995/96 sedan han råkat sticka sig själv i ögat med ett boardingpass.

Michael Stensgaard

Den danske målvakten brukar nämnas som en av de värsta fiaskovärvningarna i Liverpools historia. Eftermälet blev inte bättre av att Stensgaard försvann från klubben sedan han skadat ryggen då han hindrade ett strykbräde från att falla.

Santiago Canizares

Den spanske landslagsmålvakten missade VM 2002 sedan han råkat krossa en flaska after shave i ett hotellhandfat. En glasbit föll till golvet och skadade en muskel i Canizares ena stortå.

David James

Landslagsmålvakten kan det här med bisarra skador. En gång slet han sönder en muskel i ryggen då han sträckte sig efter en fjärrkontroll. En annan gång skadade den entusiastiske fiskaren James en axel då han skulle dra in ett monsternapp.

Rio Ferdinand

Mittbacken gillar att titta på tv. I många timmar. Under sin tid i Leeds hade han vid ett tillfälle sina ben på ett soffbord så länge att han ådrog sig en muskelbristning i ett knä.

Svein Gröndalen

Norrmannen som 1977 i en landskamp tacklade sönder Ralf Edström missade några år tidigare ett VM-kval sedan han under en joggingtur kolliderat med en älg.

Liam Lawrence

Stokespelaren Lawrence stukade 2008 vristen sedan han snubblat över sin hund och sedan rasat ut för en trappa.

Dave Beasant

Den förre engelska landslagsmålvakten blev långtidsskadad sedan han tappat en skål med salladsdressing på foten.

Kasey Keller

Amerikanen Keller hamnade 1998 oplanerat hos tandläkaren sedan han slagit ut en framtand då han lyfte ut en golfbag ur bakluckan på sin bil.

Norbert Nigbur

Den tyske landslagsmålvakten Nigbur höll på att få karriären avbruten då han slet av ett korsband i ett knä då han reste sig från ett restaurangbord. I Sverige hade vi kallat det för ”att göra en J-O Waldner”.

Carlo Cudicini

Chelseas italienske målvakt vred sommaren 2001 sönder ett knä då han tog en promenad med sin hund.

Richard Wright

Evertons landslagsmålvakt missade inledningen av säsongen 2003/2004 sedan han skadat sin axel då han föll ner från sitt loft.

Frank Talia

Den australiensiske målvakten i Wycombe Wanderers skar hösten 2004 av en tå då han föll över sin egen gräsklippare.

Thomas Myhre

Norrmannen Myhre, då i Everton, gjorde 1999 en bonusvariant på konstarten bisarra fotbollsskador. Först fick han en ”vanlig” skada då han bröt smalbenet under en träning med landslaget. När han precis var på väg tillbaka till Everton ramlade han i badkaret och skadade det andra smalbenet svårt.

Rowen Fernandez

Den sydafrikanske landslagsmannen Fernandez fördes en gång till sjukhus sedan han bitits av en av sina tama spindlar.

Janiel Simon

Simon, landskapsarkitekt vid sidan av fotbollen, missade ett VM-kval för sitt Antigua sedan han skadat sitt ena öga med en häcksax.

Chic Brodie

Brentfordspelarens karriär kom till ett abrupt slut 1970. Då kolliderade han med en fårhund som förirrat sig in på planen varefter Brodie krossade en knäskål. ”Det må ha varit en liten en, men den var solid”, sa Brodie lakoniskt efteråt.

Alan Mullery

Spelaren som blev förste engelsman att bli utvisad i en landskamp missade 1964 en landslagsturné till Sydafrika sedan han skadat ryggen under tandborstning.

Ramalho

Brassen i Beitar Jerusalem skulle kurera en lätt tandinfektion men sängliggande i tre dagar sedan han svalt ett stolpiller i stället för avsedd tablett.

Allan Nielsen

Den danske mittfältaren missade en serie matcher i Tottenham sedan hans dotter gett honom ett familjärt finger i ögat.

Lionel Letizi

Det är svårt att finna ord för vissa av skadorna på den här listan. Paris SG:s Letizi försökte hitta dem via ett parti Alfabet. Det gick inte bättre än att han skadade ryggen när han skulle ta upp ett av bokstavskorten från under spelbordet.

David Beckham

Möjligen kronjuvelen bland galna fotbollskador. När Beckhams egen tränare Sir Alex Ferguson 2003 rasande sparkade en sko i pannan på Beckham var det visserligen i omklädningsrummet. Men ändå så pass långt bort från fotbollsplanen att olyckan bara måste med bland fotbollens mest bisarra.

Upplev fotboll i England – på plats:

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.